va intreb ...ce latime are trecere de pietoni? in care cod rutier este stipulat ca 5 metri inainte si 5 metri dupa trecerea de pietoni se acorda prioritate de trecere persoanelor angajate in traversare ? a existat in trecut aceasta reglementare stipulata explicit in codul rutier? care cod rutier,din ce an? este aceasta formula doar o masura de circulatie preventiva?sau a fost o practica? nu exista destula vopsea sa se marcheze inca 10 ? care e treaba cu cei 5 metri ?
expertiza accidentului in care au fost implicati si expertii parte platiti imi este total nefavorabila.arata ca victima se afla cazuta la 2 m de trecerea de pietoni .mi se pare ca martorii au fost invatati ce sa spuna,martorul principal oprise din franare cu rotile din spate pe marcajul longitudinal al trecerii de pietoni....accidentul producandu-se prin incercarea mea de a evita tamponarea acestuia ,virand dreapta si franand ,moment in care am virat spre stanga si am lovit pietonul ce traversa.expertiza spune ca victima traversa pe trecerea de pietoni si din impact a cazut la 2 m de trecere,numai ca l-am lovit cu partea dreapta a parbrizului in incercarea de a vira spre stanga din pozitia de franare...altfel spus cel din fata franeaza brusc ,pentru a nu il tampona virez dreapta si franez vad pietonul si virez la stanga.va inteb daca pot cere contestarea acestei expertize care este platita si de mine si la care a luat parte si un expert platit de mine?
slutirea victimei accidentului este una temporara pentru ca daca aceasta are posibilitati materiale si este si de acord sa faca operatia ,osul cranian care este conservat poate fi montat la loc in urma unei interventii chirurgicale.urmeaza apoi o perioada de refacere .aceasta operatie cat si refacerea se pot face in franta dar din ce am inteles trebuiesc bani si deasemenea acordul victimei si al familiei victimei. in acest moment victima accidentului are o stare fizica buna se comporta normal si nu se afla sub tratament ,este refacuta complet din punct de vedere fizic si psihic (am vb ,ne-am intlnit ,am discutat) doar ca cutia craniana este incompleta.in alte cazuri de acest gen osul se inlocuieste cu o placa metalica ,daca osul este distrus cceace nu e cazul.va inteb acum ...starea de slutire daca nu sunt posibilitati de operatie sau sunt posibilitati (adica platesc eu tot)si nu sunt de acord parintii sau victima poate fi contestata?
va intreb daca pot contesta si expertiza medico -legala a victimei in faza de cercetare penala in care ma aflu ,,expertiza ce arata ca au fost necesare 70-80 zile de ingrijiri medicale ,fapt ce aduce pe langa alcoolemie inca o acuzatie penala
va intreb avand in vedere disponibilitatea dvs de a raspunde ...pot contesta recalcularea probei de sange?pot face o alta recalculare?recalcularea prin care a iesit 1.19 mi-au cerut-o politia spunandu-mi ca e bine sa o fac ...eu nestiind ca pot sa nu fiu de acord.au imbracat povestea asa incat m-au pus sa si platesc si sa fiu si de acord cu aceasta recalculare
buna seara!va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:in urma unui accident rutier victima are o trauma severa ,slutire mai exact ,comform certif medico legal ingrijiri medicale in nr de 70-80,expertiza politiei si a expertilor parte angajati dupa ce au masurat vreo 7 luni demonstreaza ca accidentul s-a produs in conditii meteo nefavorabile pe trecerea de pietoni din vina mea....eu cel care conduceam auto cu o alcolemie de 0,43 in aerul expirat...mai mult prima proba de sange am fost recoltata la1ora si 45 min de la momentul accidentului si a iesit 0,75 urmatoarea proba la 2ore si 45 de la momentul accidentului si a iesit 0,50,la aceste probe s-a cerut o recalculare la ora producerii accidentului si recalcularea a iesit 1,19.
victima, dupa investigatii si o eventuala operatie in franta se poate reface complet scapand astfel de handicap,este vorba de montarea unui os cranian indepartat in ziua accidentului.costurile viitoare cat si cele trecute sunt enorme ,societatea de asigurari nu a achitat nici un avans iar recuperarea optima este bine a se face pana in luna a 8 de la momentul primei operatii (momentul accidentului).avand in vedere cele de mai sus va intreb:1. cum pot sprijini victima sa obtina banii de la asigurari,in conditiile in care este declansata urmarirea penala impotriva mea,si nu ne-am impacat in termenul de 60 zile ?
2.pot impreuna cu victima sa dam in judecata societatea de asigurari?
3.care este pedeapsa in cazul meu ?
4.ma mai pot impaca cu victima ?daca da duce asta impacare la o pedeapsa mai mica?