avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vatamare corporala si alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vatamare corporala si alcoolemie

buna seara!va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:in urma unui accident rutier victima are o trauma severa ,slutire mai exact ,comform certif medico legal ingrijiri medicale in nr de 70-80,expertiza politiei si a expertilor parte angajati dupa ce au masurat vreo 7 luni demonstreaza ca accidentul s-a produs in conditii meteo nefavorabile pe trecerea de pietoni din vina mea....eu cel care conduceam auto cu o alcolemie de 0,43 in aerul expirat...mai mult prima proba de sange am fost recoltata la1ora si 45 min de la momentul accidentului si a iesit 0,75 urmatoarea proba la 2ore si 45 de la momentul accidentului si a iesit 0,50,la aceste probe s-a cerut o recalculare la ora producerii accidentului si recalcularea a iesit 1,19.
victima, dupa investigatii si o eventuala operatie in franta se poate reface complet scapand astfel de handicap,este vorba de montarea unui os cranian indepartat in ziua accidentului.costurile viitoare cat si cele trecute sunt enorme ,societatea de asigurari nu a achitat nici un avans iar recuperarea optima este bine a se face pana in luna a 8 de la momentul primei operatii (momentul accidentului).avand in vedere cele de mai sus va intreb:1. cum pot sprijini victima sa obtina banii de la asigurari,in conditiile in care este declansata urmarirea penala impotriva mea,si nu ne-am impacat in termenul de 60 zile ?
2.pot impreuna cu victima sa dam in judecata societatea de asigurari?
3.care este pedeapsa in cazul meu ?
4.ma mai pot impaca cu victima ?daca da duce asta impacare la o pedeapsa mai mica?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:57, 17 Februarie 2010
Daca are mai mult de 60 de zile ingrijiri medicale si organele de cercetare penala v-au incadrat la "slutire" (art. 184 alin.2 c.pen.) iar probele dvs. de la dosar dovedesc ca ati condus in stare de ebrietate, chiar daca va impacati, cercetarea continua, dar pot fi considerate circumstante atenuante inclusiv ajutarea partii vatamate in recuperarea sa.
Puteti sa introduceti soc. de asigurari in procesul penal ca parte responsabila civilmente.
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati consecutiv mesaje identice
2-Avand in vedere consecintele evenimentului petrecut pe trecerea de pietoni,
desfasurati toate demersurile posibile pentru eventuala intelegere cu partea vatamata,indiferent de conditiile meteo sau alte circumstante.O eventuala impacare cantareste mult in solutionarea cauzei.
3-Greu credibil sa puteti realiza front comun cu victima intr-o eventuala actionare in instanta a asiguratorului.Circumstantele va sunt defavorabile,
alcool 1,19,trecere pietoni .
4-Teoretic totul este posibil si practic ar trebui sa incercati impacarea cu victima.
Succes
Chiar daca putem admite ca societatea de asigurari va achita daunele intr-un final, ca victima va renunta la despagubirile civile , dvs. ramaneti pasibil de pedeapsa, mai ales prin prisma faptului ca ati comis fapta aflat fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Altfel, conditiile meteo defavorabile ar fi putut constitui ocircumstanta atenuanta . Nici faptul ca acciedentul s-a produs pe trecerea de pietoni nu va imbunatateste situatia.
In privinta pedepsei, este greu de anticipat, la individualizarea pedepsei se va tine cont de toate elementele spetei, de imprejurari, de stari, situatii...de antecedentele penale, etc.
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
"Vatamarea corporala grava
Art. 187. - (1) Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile se pedepseste cu inchisoare stricta de la 2 la 10 ani.
(2) Daca fapta a produs vreuna dintre urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este inchisoarea stricta de la 2 la 10 ani.
(3) Cand fapta a fost savarsita in scopul producerii consecintelor prevazute in alineatul (1) si (2), pedeapsa este inchisoarea stricta de la 3 la 12 ani."
O alcolemie peste 0.80 constituie infractiune.Daca am inteles bine, in cazul dv. despre 1.19 este vorba.Nu prea am inteles cum acele valori calculate au determinat in final o asemenea valoare.Dar sunt aspecte care ma depasesc.
In acest caz asiguratorul are rolul de garant al platii despagubirilor.In final suma reintra in patrimoniul sau pe calea regresului.
Altfel spus,va gasiti intr-unul din cazurile de regres reglementate prin Legea nr.136/1995.
art.58
b)accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie,chiar daca aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau in timpul comiterii altor infractiuni savarsite cu intentie.
va intreb avand in vedere disponibilitatea dvs de a raspunde ...pot contesta recalcularea probei de sange?pot face o alta recalculare?recalcularea prin care a iesit 1.19 mi-au cerut-o politia spunandu-mi ca e bine sa o fac ...eu nestiind ca pot sa nu fiu de acord.au imbracat povestea asa incat m-au pus sa si platesc si sa fiu si de acord cu aceasta recalculare

Alte discuții în legătură

Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa-consecinte? daniel2010 daniel2010 Buna seara,am urmatoarea problema: am lovit o persoana pe trecerea de pietoni destul de tare,si a suferit rani care necesita spitalizare (arcada ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Andaluzia38 Andaluzia38 Am avut un accident rutier pe trecere de pietoni,o femeie de 65ani, care s=a ales cu echimoze si atat. Fiul batranei a cerut 2000euro,bani pe care eu nu-i am. ... (vezi toată discuția)