Daca are mai mult de 60 de zile ingrijiri medicale si organele de cercetare penala v-au incadrat la "slutire" (art. 184 alin.2 c.pen.) iar probele dvs. de la dosar dovedesc ca ati condus in stare de ebrietate, chiar daca va impacati, cercetarea continua, dar pot fi considerate circumstante atenuante inclusiv ajutarea partii vatamate in recuperarea sa.
Puteti sa introduceti soc. de asigurari in procesul penal ca parte responsabila civilmente.
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati consecutiv mesaje identice
2-Avand in vedere consecintele evenimentului petrecut pe trecerea de pietoni,
desfasurati toate demersurile posibile pentru eventuala intelegere cu partea vatamata,indiferent de conditiile meteo sau alte circumstante.O eventuala impacare cantareste mult in solutionarea cauzei.
3-Greu credibil sa puteti realiza front comun cu victima intr-o eventuala actionare in instanta a asiguratorului.Circumstantele va sunt defavorabile,
alcool 1,19,trecere pietoni .
4-Teoretic totul este posibil si practic ar trebui sa incercati impacarea cu victima.
Succes
Chiar daca putem admite ca societatea de asigurari va achita daunele intr-un final, ca victima va renunta la despagubirile civile , dvs. ramaneti pasibil de pedeapsa, mai ales prin prisma faptului ca ati comis fapta aflat fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Altfel, conditiile meteo defavorabile ar fi putut constitui ocircumstanta atenuanta . Nici faptul ca acciedentul s-a produs pe trecerea de pietoni nu va imbunatateste situatia.
In privinta pedepsei, este greu de anticipat, la individualizarea pedepsei se va tine cont de toate elementele spetei, de imprejurari, de stari, situatii...de antecedentele penale, etc.
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
"Vatamarea corporala grava
Art. 187. - (1) Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile se pedepseste cu inchisoare stricta de la 2 la 10 ani.
(2) Daca fapta a produs vreuna dintre urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este inchisoarea stricta de la 2 la 10 ani.
(3) Cand fapta a fost savarsita in scopul producerii consecintelor prevazute in alineatul (1) si (2), pedeapsa este inchisoarea stricta de la 3 la 12 ani."
O alcolemie peste 0.80 constituie infractiune.Daca am inteles bine, in cazul dv. despre 1.19 este vorba.Nu prea am inteles cum acele valori calculate au determinat in final o asemenea valoare.Dar sunt aspecte care ma depasesc.
In acest caz asiguratorul are rolul de garant al platii despagubirilor.In final suma reintra in patrimoniul sau pe calea regresului.
Altfel spus,va gasiti intr-unul din cazurile de regres reglementate prin Legea nr.136/1995.
art.58
b)accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie,chiar daca aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau in timpul comiterii altor infractiuni savarsite cu intentie.
va intreb avand in vedere disponibilitatea dvs de a raspunde ...pot contesta recalcularea probei de sange?pot face o alta recalculare?recalcularea prin care a iesit 1.19 mi-au cerut-o politia spunandu-mi ca e bine sa o fac ...eu nestiind ca pot sa nu fiu de acord.au imbracat povestea asa incat m-au pus sa si platesc si sa fiu si de acord cu aceasta recalculare