avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni AJUTOOOR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni AJUTOOOR

In primul rand salutare tuturor pt ca e prima oara cand postez pe acest forum , in data de 2 am avut accident pe trecerea de pietoni eu eram cu scuteru si aveam circa 40 km la ora in spatele unui mercedes acesta a pus frana brusc si incercand sa l evit la0m depasit si am agatat cu ghidonul un pieton dupa care am picat pe jos la fel si el sunt la prima abatere si nu am dosar penal si imi este foarte frica de dosar nu as fi vazut prea bine daca as avea unul am 20 de ani si a fost o greseala regretabila ,omul a fost dus la spital si a3 a zi operat la cap :(( dar in cele din urma s-a facut bine azi am fost sa ma interesez de soarta dansului si mi-au zis asistentele ca e bine doar ca acuma el e la chirurgie pentru alte roble de sanatate din cate am inteles ciroza si hepatita dansul nu avea voie sa iasa din spital deloc acuma vas ruga sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie sa procedez in acest caz va multumesc
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 15:35, 4 Iulie 2008
Faptul ca aveti doar 20 de ani si ca nu ati mai avut alte incidente de natura penala cu siguranta va conta.
Insa, mult mai importanta e starea pers. accidentate si nr. de zile de ingrijiri medicale. Daca spuneti ca a fost operat la cap, urmeaza sa vedeti evolutia sa ulterioara, insa cazul nu e chiar simplu: accident pe trecere de pietoni, starea grava a pacientului, etc.Nu o sa va ascund faptul ca va fi greu sa 'scapati" de un dosar de cercetare penala...
Si daca imi va face dosar acesta dupa cat timp se va rescrie? asa am auzit ca se rescrie si esti curat din nou chiar a fost o greseala nu a fost cu intentie
Depinde de vatamarea corporala pe care ai pricinuit-o pietonului precum și de acesta (daca face plângere penală pentru vătămare corporală sau nu).
În cazul în care pietonul are nevoie de îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile atunci acțiunea penală se pune în miscare la plângerea prealabilă făcuta de pieton, însă dacă acesta are nevoie de îngrijiri medicale mai mult de 60 zile sau dacă în urma accidentului acesta a avut următoarele consecințe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, atunci plangerea penală se pune în mișcare din oficiu.
Dana Niculescu a scris:

Depinde de vatamarea corporala pe care ai pricinuit-o pietonului precum și de acesta (daca face plângere penală pentru vătămare corporală sau nu).
În cazul în care pietonul are nevoie de îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile atunci acțiunea penală se pune în miscare la plângerea prealabilă făcuta de pieton, însă dacă acesta are nevoie de îngrijiri medicale mai mult de 60 zile sau dacă în urma accidentului acesta a avut următoarele consecințe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, atunci plangerea penală se pune în mișcare din oficiu.

Bun si in cel mai rau caz ce patesc tinand cont ca e prima abatere ?
In cel mai rau caz posibil sa primiti o pedeapsa cu suspendarea executarii, intrucat nu ati mai avut de-a face cu asa ceva pana acum.

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier sludovic sludovic Buna ziua, sunt victima unui accident care s-a petrecut in urma cu 7 zile, o dna. m-a lovit cu masina pe trecerea de pietoni, si a parasit locul faptei. Pana ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala Luca1 Luca1 Buna ziua, in urma cu cateva zile conduceam pe un drum national si in aproprierea unu sens giratoriu era o trecere de pietoni semnalizata corespunzator , ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)