avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Am avut un accident rutier pe trecere de pietoni,o femeie de 65ani, care s=a ales cu echimoze si atat. Fiul batranei a cerut 2000euro,bani pe care eu nu-i am. Dupa 30 zile a obtinut un dignostic de la ortopedie,in care se spune ca a avut o contuzie forte de sold si IML i-a dat 40zile de ingrijiri medicale(fara nici o zi de spitalizare)
As vrea sa stiu ce prevede legea in cazul in care eu nu pot sa-i dau victimei acesti bani si nu ajung la o intelegere cu ea?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:49, 31 Ianuarie 2011
In cazul in care nu intervine impacarea intre dvs si partea vatamata si prin probele administrate,va fi constatata vinovatia dvs,dupa care dosarul va fi inaintat la parchet cu propunerea de trimitere in judecata pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa prev.de art.184 al. 1si 3 c.pen,unde pedeapsa stabilita este cea cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Daca veti recunoaste fapta,veti colabora formal cu organele de politie si cu instanta,daca nu aveti anetecedente penale,veti beneficia de o reducere de pedeapsa cu 1/3 si de aplicarea unei pedepse cu suspendarea executarii.
Despagubirile civile si eventualele daune morale solicitate de partea civila,vor fi admise de catre instanta,primele, in masura dovedirii lor prin probatoriile administrate,urmatoarele ramanand ca si cuantum la aprecierea instantei de judecata.
Se va dispune anularea permisului de conducere.
Daca nu veti avea posibilitati sa achitati despagubirile si daunele,se vor executa silit bunurile dvs mobile si imobile,salariul obtinut.
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Trebuie luat in considerare daca dvs ati respectat normele rutiere aplicabile in respectivul loc. De asemenea trebuie analizat daca aveati posibilitatea sa opriti pentru a se produce impactul cu pietonul.
Cum a spus si d-nul Cioan va mai spun ca se va face si o expertiza tehnica judiciara care va fi suportata de catre dvs.Sfatul meu este sa va intelegeti cu victima si sa evitati trimiterea dosarului catre judecatorie
infractiunea de vatamare corporala din culpa...vreo 2 3 ani cu suspendare...plus prejudicii
Nu ati spus cel mai important lucru.daca victima a formulat plangere in 2 luni.Intrucat victima a avut pana in 60 zile ingrijiri medicale partine se pot impaca.
In ceea ce priveste expertiza medico-legala puteti soolicita irganelor judiciare ca acesata sa fie examinata de comisia de avizare si control din cadrul INML Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Accident rutier trecere de pietoni F.Bogdan F.Bogdan Am si eu o problema: Tatal meu a accidentat din nefericire o persoana pe trecerea de pietoni in urma cu 2l uni de zile in municipiul Bucuresti, sector 6. ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ContSters102147 ContSters102147 Acum cateva luni am avut un accident rutier in care am lovit pe cineva cu oglinda masinii.Treceam printr-o localitate avind o viteza de 50 km/h.Din ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)