avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vatamare corporala din culpa

Acum cateva luni am avut un accident rutier in care am lovit pe cineva cu oglinda masinii.Treceam printr-o localitate avind o viteza de 50 km/h.Din neatententie am intrat pe acostament si am lovit pe cineva cu oglinda masinii.Mi s-a intocmit dosar penal dupa art.184 ,vatamare corporala din culpa.Trebuia sa venim la o intelegere cu victima,dar nu s-a intimplat si ea si-a facut expertiza medico-legala la 2 saptamani dupa accident,avand prescrise 45 zile spitalizare si inca peste 2 saptamani a depus plangere asupra mea.M-ar interesa raspunsul la cateva intrebari:

Cum putea victima sa aiba 45 zile de spitalizare daca dupa accident am vizitat-o de cateva ori si era acasa, si daca aceasta expertiza medico-legala extrasa cu data de peste 2 saptamani dupa accident este valabila?din cate stiu trebuia sa o faca in 24 sau 48 ore,nu?

Fiind cercetat dupa art.184 si avand dosar penal, daca ajung in judecata care ar fi pedeapsa? imi face si cazier?

Am o activitate in Romania,dar nu sunt cetacean roman,daca imi face cazier mi-l trimite si in tara de origine?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 21:45, 24 Februarie 2010
Art 284 Cod penal vatamarea corporala din culpa
Fapta prevazuta in art 180 alin 2 care a pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 10 zile ,precum si cea prevazuta in art 181,savarsite din culpa,se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala

Daca nu se solutioneaza amaibil ,instanta de judecata in raport de probe,
antecedente penale,poate dispune masuri in limitele legal prevazute ,care fiind penale se inregistreaza in cazierul judiciar
zilele de spitalizare sunt una si zilele de ingrijiri medicale sunt altceva.
vedeti cate zile a necesitat pentru vindecare conform certificatului medico-legal emis si daca are sub 60 zile atunci impacarea este permisa de lege daca nu cercetarile se fac din oficiu.
Contestati expertiza efectuata la Comisia Superioara a IML ,urmand ca aceasta sa se pronunte exect cu privire la numarul de zile de ingrijiri medicale necesitate de partea vatamata.
Nu exista in lege un termen de prezentare in fata medicului-legist pentru efectuarea constatarilor.
Incadrarea in momentul de fata este "vatamare corporala din culpa",prev.de art.184 al.1 c.pen,fapta fiind sanctionabila cu inchisoarea de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Daca veti fi condamnat fapta dvs.va fi inscrisa in cazierul judiciar si va fi comunicata si autoritatilor din tara dvs de origine.
Cel mai bine ar fi sa faceti un efort si sa incercati din nou impacarea,pentru ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala si ati scapa si de alte complicatii previzibile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)