avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate bigojira

Activitate bigojira

va multumesc foarte mult pentru raspunsul dvs. prompt si avizat.
Buna seara. Imi poate oferi cineva un model, sau macar cateva repere, care ar trebui scrise atunci cand se solicita o referinta din partea cuiva pt autoritatea tutelara, in vederea incredintarii minorului? Exista o forma standard? e o caracterizare ce trebuie facuta parintelui de catre altcineva? Va multumesc si va doresc sarbatori fericite. Cu deosebita stima.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dumneavostra.
Buna ziua. Va retin atentia cu o intrebare: doar salariul intra in calcularea pensiei aliemntare? Avocatul partii adverse solicita 25 la suta din media tututor veniturilor pe ultimele 6 luni. Precize ca am si o bursa de doctorat din care voi mai primi lunar inca un an si jumatate de acum incolo. Aceea este o bursa pentru cercetare, nu vad cum ar putea fi luata in considearre. Si, daca se ia in considerare, se va lua doar pentru un an si jumatete, deci temporar, urmand ca apoi eu sa fac cerere de micsorare. Va multumesc.
Buna seara. Va rog respectuos, stimate doamne avocate, stimati domni avocati, si juristi, daca imi puteti raspunde la urmatoarea intrebare: in stabilirea pensiei alimentare se ia in calcul si bursa de doctorat, pe langa salariu? Avocatul partii adverse a solicitat acest lucru, cerand media tuturor veniturilor oe ultimele 6 luni. Va multumesc frumos.
Am facut reparatii in acea casa, am cumparat multe lucruri in timpul casniciei. Este casa tatalui ei si ea mi-a cerut sa plec. Iar acum locuiesc cu chirie in oras, de aceea mi se parecorect ca instanta sa tina cont si de cheltuielile mele, pentru ca daca imi ia 25 la suta din salariu, plus chirie si minimul necesar de care am si eu nevoie, nu mai am practic cu ce sa traiesc....nu mai ramane nimic dintr-un salariu care depaseste cu putin 1000 RON.
Exista sanse? Merita sa aduc ca probe chitante de chirie, facturi etc.? sau peste un timp pot face cerere de micsorarea a acestui procent? ati auzit de situatii in care s-a at mi putin de 25 la suta?
Daca da, cat s-a dat? Va multumesc, scuze pt avalansa de intrebari.
Buna seara. Daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns avizat la urmatoarea situatie:
Sunt in proces de divort. Sotia , in cererea ei de divor cere pensie alimentara de 25 la suta si cheltuieli de judecata. Asta inseamna ca daca se accepta cererea, atunci eu voi plati si avocatul ei?
O alta problema este urmatoarea: in urma divortului, eu locuiesc in alta parte, ea mi-a cerut sa ma mut din casa ei. Am cheltuieli foarte mari, cu chiria si altele.Am un salariu de aproximativ 1300 de lei net. Intrebarea mea este: avand in vedere cheltuielile mele, se poate fixa un procent mai mic de 25 la suta din salariu? Se poate face apel la o eventuala decizie de fixarea a unei pensii de 25 la suta? Accepta instanta si tine cont si de nevoile mele? Cat se poate obtine, un procent rezonabil, vreau sa spun? Si daca aveti cunostinta de sentinte asemanataoare, ar fi de mare ajutor. Va multumesc mult. Cu deosebita stima.