Buna seara. Daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns avizat la urmatoarea situatie:
Sunt in proces de divort. Sotia , in cererea ei de divor cere pensie alimentara de 25 la suta si cheltuieli de judecata. Asta inseamna ca daca se accepta cererea, atunci eu voi plati si avocatul ei?
O alta problema este urmatoarea: in urma divortului, eu locuiesc in alta parte, ea mi-a cerut sa ma mut din casa ei. Am cheltuieli foarte mari, cu chiria si altele.Am un salariu de aproximativ 1300 de lei net. Intrebarea mea este: avand in vedere cheltuielile mele, se poate fixa un procent mai mic de 25 la suta din salariu? Se poate face apel la o eventuala decizie de fixarea a unei pensii de 25 la suta? Accepta instanta si tine cont si de nevoile mele? Cat se poate obtine, un procent rezonabil, vreau sa spun? Si daca aveti cunostinta de sentinte asemanataoare, ar fi de mare ajutor. Va multumesc mult. Cu deosebita stima.
Pensia de intretinere poate reprezenta 1/4 din veniturile permenante ale sotului.
Acesta este plafonul maxim pe care -l poate stabili instanta de judecata.
In vederea acordarii unui cuantum mai mic , instanta de judecata va avea in vedere toate elementele situatiei de fapt a dvs .
Faptul ca sotia dvs nu doreste sa mai locuiti impreuna nu poate fi modiificat , daca locuinta este bun propriu al acesteia.
Daca aceasta este situatia juridica a bunului imobil , dvs nu aveti nici un drept a locui cu sotia.
Angajati-va, totusi , un avocat , intrucat instanta va avea in vedere interesul suprem al minorului , nevoile imperioase ale acestuia.
Succes
Exista sanse? Merita sa aduc ca probe chitante de chirie, facturi etc.? sau peste un timp pot face cerere de micsorarea a acestui procent? ati auzit de situatii in care s-a at mi putin de 25 la suta?
Daca da, cat s-a dat? Va multumesc, scuze pt avalansa de intrebari.
Bineinteles ca trebuie sa anexati la intampinare duplicate dupa chitante si alte documente ce atesta cheltuielile pe care le aveti in general.
Puteti avea sansa la a plati o pensie alimentara mai mica – in functie de cum stiti sa va “jucati cartea”.
In general, plata mai mica o obtin aceia care au un alt copil, pe langa acela pt care sunt chemati in judecata in vederea stabilirii pensiei de intretinere.
De ce v-a cerut sa va mutati din casa? E casa parintilor ei (sau o avea inainte de casatorie) si dv nu ati contribuit cu nimic la intretinerea acestei case, la plata cheltuielilor inerente (electricitate, apa, gaz etc)?
Daca respectiva casa e bun comun ar trebui sa cereti si partajul...
Am facut reparatii in acea casa, am cumparat multe lucruri in timpul casniciei. Este casa tatalui ei si ea mi-a cerut sa plec. Iar acum locuiesc cu chirie in oras, de aceea mi se parecorect ca instanta sa tina cont si de cheltuielile mele, pentru ca daca imi ia 25 la suta din salariu, plus chirie si minimul necesar de care am si eu nevoie, nu mai am practic cu ce sa traiesc....nu mai ramane nimic dintr-un salariu care depaseste cu putin 1000 RON.
Pensie alimentara
ana123
Nu sunt multumita de hotararea judecatoreasca de pensie alimentara, mai bine zis de procent. Am cerut 25% din salariu si mi-a dat 20%. Vreau sa fac apel.
Ma ... (vezi toată discuția)