avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procent pensie alimentara când parintele nerezident ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procent pensie alimentara când parintele nerezident nu locuiește în țară

Locuiesc in Elvetia, sotia și fiica mea locuiesc în țară.
Aici am un salariu mare care vine la pachet și cu niște costuri lunare de întreținere foarte mari.
Întrebarea mea este: ce șanse am sa obțin un procent mai mic de 25% din salariu, întrucât în cazul meu acesta procent ar înseamnă o pensie alimentara lunara de 2000-2500 euro. Dupa parerea mea, acesta depășește cu mult nevoile unui copil de 4 ani. Aș vrea sa lupt pt un procent mai mic, dar just care sa acopere lejer nevoile copilul..
Ce sanse aș avea? cum judeca instantele astfel de situatii? Sunt rezonabile sau se aplica procentul "din oficiu"?

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2022
UserAtent, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:05, 26 Mai 2022
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

Depuneti dovada cheltuielilor fixe- chiria de ex, ca dupa mine, doar asta ar conta.
Propuneti o suma fixa care sa acopere cheltuielile copilului.
Nu se stabileste din oficiu 1/4, dar cam asta e tendinta desi in lege este stipulat " pana la" 1/4.
Trebuie sa va aparati eficient
Procentul de 1/4 este unul maximal si se coreleaza cu nevoile concrete ale copilului si cu cele rezonabil a fi estimate in viitor.

Tot atat de adevarat este si ca minorul are dreptul la cea mai buna intretinere si educatie pe care parintii i o pot acorda, insa pentru varsta ei si pentru conditiile din tara noastra cu suguranta 2500 e excede cu mult nevoilor copilului.

Prin urmare, trebuie sa va faceti corect apararile, asta insemnand si sa faceti dovada cheltuielilor necesare traiului zilnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara copil 5 ani rodicaherghelegiu rodicaherghelegiu Buna ziua, fostul meu sot locuieste si lucreaza in strainatate avand un venit net de aprox 6500 euro lunar.Mentionez ca are o chirie lunara de aprox 1200 euro ... (vezi toată discuția)
Pensia de întreținere s-a majorat fără să se țină cont că mai am un minor în întreținere, iar acum sunt executat silit. ce se poate face pentru reducerea diferenței de plată? John65 John65 In iunie 2016,am fost informat ca pensia de intretinere s a majorat de la 200 la 1/4 din salariu,nu m am conformat deoarece mai am un copil pe care trebuie sa ... (vezi toată discuția)