John65 a scris:
In iunie 2016,am fost informat ca pensia de intretinere s a majorat de la 200 la 1/4 din salariu,nu m am conformat deoarece mai am un copil pe care trebuie sa l intretin de care reclamanta stia dar a ascuns in fata organelor judecatoresti,acum dupa 3 ani m am trezit cu somatie de la executorul judecatoresc cu poprire a 1/4 din salariu,ce se poate face pentru reducerea diferentei de plata,referitor la intretinerea celuilalt copil pot aduce orice dovada care sa ateste acest lucru.Va multumesc.
Trebuie facuta actiune in instanta pt micsoararea pensiei de intretinere, art 529 C civ prevede un procent de 1/3 pt 2 minori aflati in intretinere (adica 1/6 pt fiecare si nu 1/4 cum aveti stabilit acum).
Dvs trebuia ca in procesul deschis sa va aparati si sa aratati ca mai aveti un minor in intretinere si instanta ar fi aplicat corect legea. Nici macar dupa ce ati primit hotararea nu ati facut apel si sa arati in apel realitatea. astfel ca la acest moment aveti de platit 1/4 din veniturile nete de la data hotararii anterioare si pana la data introducerii actiunii de micsoarare a procentului.
Prin urmare, cu cat introduceti mai repede actiunea cu atat mai bine pt dvs.