avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reducere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reducere pensie alimentara

Buna ziua. In urma divortului instanta a decis ca eu sa platesc 1/3 din venituri pentru cei 2 minori ramasi in grija fostei sotii. In prezent m-am recasatorit si mai am un alt minor in grija mea nascut din aceasta casatorie. Intrebarea mea este: daca solicit micsorarea pensiei alimentare datorata primilor 2 minori pot avea vreun castig de cauza? Multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:01, 17 Februarie 2011
pt 3 sau mai multi copii pensia de intretinere este de PANA LA jumatate din salariu, ceea ce inseamna 16.6% pt fiecare copil. deci e cam acelasi luru. DAR in multe situatii datorita nevoilor crescute ale celui mai mic copil care banuiesc ca are sub doi ani, instanta acorda un procent mai mare in favoarea acestuia. de asemeni cf codului fam se iau in considerare nevoile celui care cer pensia precum si posibilitatile celui ce o ofera. respectiv situatia dvs concreta rate, sotia fara loc de munca, locuiti cu chirie, parinti bolnavi fara venituri pe care tb sa-i sprijiniti financiar...etc. astea ar fi cateva situatii relevante.
Nu aveti nici o sansa.Nu conteaza ca acum dvs mai aveti un copil sau mai multi.Aveti sanse sa vi se reduca cuantumul pensiei doar dc va scad veniturile.
nicolae_dana a scris:

Nu aveti nici o sansa.Nu conteaza ca acum dvs mai aveti un copil sau mai multi.Aveti sanse sa vi se reduca cuantumul pensiei doar dc va scad veniturile.

daca o sa aiba patru copii doamna avocat atunci jumatate din salariu este alocat minorilor. ceea ce inseamna 12.5% pt fiecare copil pt ca toti au dreptul la intretinere si apoi chiar daca nu am acelasi rating cu dvs cunosc situatii concrete in care s-a tinut cont de acest aspect!
si intrucat dansul plateste o suma procentuala din salariu automat nu e nevoie de proces caci scaderea veniturilor se reflecta si in suma de bani data cu titlu de pensie intretinere
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
baietzika, utilizator
multumesc pt raspuns. Consider ca pot incerca atata timp cat celor 2 minori le dau 12mil, nu locuiesc cu mama lor, aceasta doar ii viziteaza cand are timp in weekend si cred ca nici banii nu prea ii foloseste in interesul lor, eu am rate care imi depasesc venitul actual dupa reducerile salariale, eu locuiesc in Bucuresti, ei in provincie, au peste 10 ani ca varsta iar minorul rezultat din actuala casatorie are doar 3luni si are destule nevoi
Daca pensia pentru cei doi minori a fost stabilita in cuantum de 1200 lei reprezentand 1/3 din salariu, sunteti indretpatit sa solicitati reducerea acestui cuantum in conformitate cu veniturile actuale. Daca in schimb pensi a fost stabilita in procent, slabe sanse de reducere a procentului, chiar daca mai aveti un minor in intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere procent pensie alimentara la aparitia unui alt minor. alxml alxml Buna ziua! Situatia este urmatoarea: Platesc pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara, in valoare de 25% din venitul net. In ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara când parintele nerezident nu locuiește în țară UserAtent UserAtent Locuiesc in Elvetia, sotia și fiica mea locuiesc în țară. Aici am un salariu mare care vine la pachet și cu niște costuri lunare de întreținere foarte ... (vezi toată discuția)
Pensia de întreținere s-a majorat fără să se țină cont că mai am un minor în întreținere, iar acum sunt executat silit. ce se poate face pentru reducerea diferenței de plată? John65 John65 In iunie 2016,am fost informat ca pensia de intretinere s a majorat de la 200 la 1/4 din salariu,nu m am conformat deoarece mai am un copil pe care trebuie sa ... (vezi toată discuția)