Pensia de întreținere s-a majorat fără să se țină cont că mai am un minor în întreținere, iar acum sunt executat silit. Ce se poate face pentru reducerea diferenței de plată?
In iunie 2016,am fost informat ca pensia de intretinere s a majorat de la 200 la 1/4 din salariu,nu m am conformat deoarece mai am un copil pe care trebuie sa l intretin de care reclamanta stia dar a ascuns in fata organelor judecatoresti,acum dupa 3 ani m am trezit cu somatie de la executorul judecatoresc cu poprire a 1/4 din salariu,ce se poate face pentru reducerea diferentei de plata,referitor la intretinerea celuilalt copil pot aduce orice dovada care sa ateste acest lucru.Va multumesc.
Ba e f ok formularea " pana la". In practica sunt salarii de 10.000 le dar si de 2.000 lei. Prin urmare o pensie de 2.500 lei (adica 1/4 din 10.000 lei) poate excede nevoilor unui minor, avand in vedere si contributia solidara a celuilalt parinte. Astfel ca instanta este suverana sa aprecieze si e f bine asa. In cazul salariului de 2.000 lei scaderea sub procent nu este insa o solutie utila si corecta in raport de nevoile minorului.