Nu sunt multumita de hotararea judecatoreasca de pensie alimentara, mai bine zis de procent. Am cerut 25% din salariu si mi-a dat 20%. Vreau sa fac apel.
Ma poate ajuta cineva sa fac o cerere in acest sens?
Multumesc.
ana123
Sunt nemultumita de procent, deoarece pana cand a terminat liceul copilul meu a primit 25% din salariu.De anul acesta este student, de aceea l-a dat in judecata pe tatal lui, eu l-am prezentat in instanta, avand procura speciala. La judecata, tatal copilului a cerut ca procentul sa fie mai mic de 25% motivand ca nu are casa, sta in gazda si isi face casa dupa ce in prealabil si-a cumparat teren. Am sustinut cererea procentului de 25% prin faptul ca este student, nevoile sunt mult mai mari decat pana acum cand a fost licean. Inca nu am primit hotararea judecatoreasca, nu a fost redactata, dar m-am interesat , de aceea stiu procentul.
La cat timp dupa ce se da sentinta trebuie sa se redacteze si sa fii anuntat?
Daca fac apel mai trebuie sa aduc ceva probe in plus pentru a sustine necesitatea acestui procent? In Codul familiei se mentioneaya ca "procentul se stabileste in functie de nevoi". Am constatat: studentia ma costa mult mai mult decat pana acum. Mai ales ca face naveta, distanta este de 46 km. de la domiciliu in localitatea unde face facultatea .Imi este foarte greu din punct de vedere financiar, mai ales ca din septembrie 2008 copilul nu a mai primit pensie alimentara.
Copilul a terminat anul trecut liceul si a luat la o facultate de stat, fara plata. Coform Ordinului ministrului invatamantului anul scolar incepe la 1 septembrie 2007 si se termina la 31 august 2008, in acel an scolar copilul a fost elev in ultimul an la liceu si in vara anului 2008 a reusit la facultate. Anul universitara inceput de la 1 octombrie 2008. In luna septembrie 2008 ce statut social a avut copilul meu? Elev - nu - anul scolar s-a terminat pe 31 august 2008 iar anul universitar a inceput la 01 octombrie 2008. Ma puteti lamuri?
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a avea succes la apel?
O mama necajita.
Va multumesc!
Articolul 94 aliniatul 3 din Codul familiei stabileste un plafon maxim (cuantum pensie de intretinere), pana la care poate fi acordata, si anume:
- pana la o patrime din castigul din munca al debitorului, cand intretinerea se datoreaza pentru un copil;
- pana la o treime din acelasi castig, cand intretinerea se datoreaza pentru doi copii;
- pana la jumatate din castigul din munca al debitorului, cand intretinerea sa datoreaza pentru trei sau mai multi copii.
Prin urmare, instanta poate acorda si un procent mai mic decat 25%.
Potrivit art.287 alin.1 C.proc.civ., cererea de apel va cuprinde :
1. numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar. Dacă apelantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
2. arătarea hotărârii care se atacă;
3. motivele de fapt şi de drept pe care se înaintează apelul;
4. dovezile invocate în susţinerea apelului;
5. semnătura.