avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce statut a avut copilulu meu in septembrie 2008? Elev ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce statut a avut copilulu meu in septembrie 2008? Elev sau student???

Copilul meu a terminat in vara anului 2008 liceul. Este deja student in anul I. I s-a platit pensie alimentara pana la 31 august 2008. Anul universitar a inceput la 1 octombrie 2008. Spuneti-mi si mie, va rog, ce statut a avut copilul meu in septembrie 2008? Elev, nu deoarece a term,inat liceul, iar anul universitar incepe la 1 octombrie.
Are dreptul la pensie pentru luna septembrie 2008? In baza carei legi? Pe cine am intrebat nu a stiut sa-mi raspunda ce statut a avul copilul meu in septembrie.
Multumesc!
Plata pensiei de intretinere nu este o obligatie care inceteaza la momentul la care copilul a terminat liceul, ci la momentul la care copilul termina facultatea.Da, intr-adevar este o chestiune mai delicata cu septembrie, numai ca acesta ( copilul) nu a intrerupt perioada de scolarizare deci, din punctul nostru de vedere, pensia de intretinere trebuie platita si pentru septembrie.Pe de alta parte, daca cel care trebuie sa o plateasca cunoaste bresele si subtilitatile legislative, poate scapa de plata, invocand exact ceea ce spuneati.Oricum instanta va decide daca trebuie sau nu.
succes
Pensia de intretinere se acorda potrivit cu nevoia celui care o solicita si mijloacele celui care o plateste. Plata pensiei de intretinere se solicita de catre persoana care are in incredintare minorul, (in calitate de reprezentant legal al minorului) si se acorda pana la majoratul minorului. Daca minorul, devenit acum major, hotaraste continuarea studiilor si consider ca este ''in nevoie'', el este cel care trebuie sa se adreseze instantei cu o cerere in acest sens, anexand la cerere adeverinta de la facultate care sa ateste calitatea de student. Plata pensiei de intretinere se datoreaza de la data introducerii actiunii. Dupa incheierea sesiunii de admitere la facultate, copilul dumneavoastra ar fi putut introduce cererea prin care sa solicite plata pensiei de intretinere major aflat in continuarea studiilor.
INtre o1.09.2008 si 14.09.2008, copilul dv. a fost elev (ordinul ministrului educatiei nr. 402 din 22.02.2007). Pana la intai octombrie, nu a mai fost nimic. Dar daca a fost elev o parte din luna, merita intretinere, se poate motiva incapacitatea de a munci avand in vedere pregatirile pentru facultate, cautare chirie sau camin (argumentat cu perioada de inscriere pentru cazari in camine) etc.
Depinde de la caz la caz in parte.

Plata pensiei de intretinere se datoreaza cel mai devreme de la data actiunii de regula, nu e musai sa se dea de atunci, depinde ce ati cerut in actiune.
Da, e normal ca din iunie termen sa fie dat in toamna, sunt ok 3 termene, e nu numai legal, dar indicat ca reclamantul sa faca dovezi ale venitului, nu e corect ca numai judecatoria poate obtine date...
NU stiu ce sa va spun sa folositi in recurs caci nu stiu actiunea si dosarul, ce ati cerut etc. Apelati la asistenta juridica gratuita, daca va incadrati... [ link extern ]

O consultatie juridica e mai ieftina, de regula, decat 3 luni pierdute de pensie... dv. apreciati...
Puteti de asemenea sa nu le primiti nici in recurs, asta in functie de actiune.

:offtopic: Tot ce ati scris pe topicul nou puteti continua aici, nu este regulamentar sa incepeti mai multe subiecte pe aceeasi tema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ana123 ana123 Nu sunt multumita de hotararea judecatoreasca de pensie alimentara, mai bine zis de procent. Am cerut 25% din salariu si mi-a dat 20%. Vreau sa fac apel. Ma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! as dori, dacă se poate, câteva lămuriri. am doi ... TiganusNelutu TiganusNelutu Bună ziua! As dori, dacă se poate, câteva lămuriri. Am doi copii, unul major și unul minor pentru care plătesc pensie de întreținere în cuantum de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara student dupa o intrerupere de 1 an Lulica Lulica Pensie alimentara student dupa o intrerupere de 1 an Am urmatoarea sitatie: copilul a terminat anul trecut liceul dar nu a intrat la facultate A intrat acum. ... (vezi toată discuția)