avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate bold12

Activitate bold12

Fix pe avocatnet am gasit un comentariu de la cineva care avea o amenda FARA CNP. In acelasi mesaj spunea ca a fost la DITL sa achite, ceea ce inseamna ca avea procesul verbal(cumva era mai bine decat in cazul meu ca nici nu am proces verbal) si nu a putut sa achite pe motiv ca ei achita doar pe baza de CNP. Spunea apoi ca a ajuns la executare silita.

Cu alte cuvinte intrebarea mea initiala ramane in picioare: "Unde pot afla daca exista vreo contraventie/amenda pe NUMELE MEU?" Astept sa vad daca voi fi executat silit?
Primaria este inrolata, doar eu nu am date acolo pentru ca nu am avut vreodata o amenda sau proprietate ptr care sa platesc impozit. De asta, ma gandesc ca formalitatile cu inrolarea datelor mele ar putea sa dureze.

Ma intreb daca pot sa merg direct la administratia Financiara a primariei sa intreb, aflu cumva mai repede decat pe ghiseul?

Am fost la posta si eu zis ca nu imi pot spune nimic daca nu am aviz postal, eu fix acest aviz risc sa il pierd datorita faptului ca in casuta mea postala poate umbla oricine si se intampla frecvent sa-mi fie golita posta.

Am fost la Politia Nationala si au zis ca nu au gasit nimic.

Ma gandesc ca as putea sa mai merg si la Politia Locala sa intreb.

Alta dilema ar fi, daca gasesc cumva o amenda, cum intru posesia procesului verbal in lipsa avizului postal. O fi vreo procedura?
Am cont pe ghiseul insa la rubrica "Obligatii de plata" imi spune ca "Nici o primărie nu a transferat datele dvs în ghiseul.ro". Sa inteleg ca in momentul de fata nu exista nici o amenda?

Ma gandesc ca e posibil ca persoana care mi-a zis de amenda sa isi fi batut joc de mine si sa nu fie ceva real. Pe de alta parte, daca formalitatile de incarcare a datelor in ghiseul.ro dureaza, eu nu mai am nici o sansa sa contest amenda in instanta.

In orice caz multumesc mult ptr raspunsuri.
Unde pot afla de contraventie/amenda?

Cineva imi goleste casuta postala si nu ajung la mine facturi si alte lucruri. As dori sa stiu daca a fost facut vreun proces verbal de contraventie pe numele meu ca sa nu ma trezesc ca am amenzi de care nu stiam. Ma pot interesa direct la Politie, la posta sa in alta parte?

PS: E vorba de contraventie de tulburarea linistii publice, cineva mi-a spus ca o sa ma "aranjeze" cu o amenda. Doresc sa stiu daca chiar s-a intamplat.
Corectie: E vorba de OUG 155/2001 si nu 115, cum am scris mai sus.
Unde reclam ca urineaza mereu pe casa scarii?

Cainele unui vecin urineaza de cativa ani pe casa scarii iar proprietarul refuza sa remedieze situatia. Administratia nu face curatenie (nici nu ar putea) in fiecare zi, astfel incat s-au format pete de urina de-a lungul anilor. Evident ca mai multi vecini i-au atras atentia insa persoana respectiva devine recalcitranta.

Am gasit urmatoarele prevederi in OUG 115/2001 actualizata:

Articolul 13 aliniat 6:
"Proprietarii și deținătorii de câini au obligația de a menține igiena în spațiile publice, în spațiile adiacente acestora, în holurile și căile de acces ale spațiilor locative."

Articol 14 aliniat 2:
"Constituie infracțiuni următoarele fapte și se pedepsesc după cum urmează:
[...]
c) nerespectarea dispozițiilor art. 13, cu închisoare de la 2 la 5 ani."

Unde se reclama astfel de lucruri? Avand in vedere ca este infractiune ma gandesc ca la Politie, dar am nevoie de o confirmare.