avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Unde pot afla daca exista vreo contraventie/amenda pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Unde pot afla daca exista vreo contraventie/amenda pe numele meu?

Unde pot afla de contraventie/amenda?

Cineva imi goleste casuta postala si nu ajung la mine facturi si alte lucruri. As dori sa stiu daca a fost facut vreun proces verbal de contraventie pe numele meu ca sa nu ma trezesc ca am amenzi de care nu stiam. Ma pot interesa direct la Politie, la posta sa in alta parte?

PS: E vorba de contraventie de tulburarea linistii publice, cineva mi-a spus ca o sa ma "aranjeze" cu o amenda. Doresc sa stiu daca chiar s-a intamplat.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
bold12, utilizator
Cel mai recent răspuns: bold12 , utilizator 09:25, 15 Septembrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
tulburarea linistii publice este constatata de regula de Politia Locala. Dar si personalul sectiei de politie poate fi apelat pentru o astfel de constatare. oricum ar fi, amenzile ajung in final la DTIL
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creati-va un cont oe site-ul "Ghiseul.ro,, acolo apar amenzile si mpozitele existente pe nulele dumneaviastra.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
OctaviaMaria, utilizator
Am cont pe ghiseul insa la rubrica "Obligatii de plata" imi spune ca "Nici o primărie nu a transferat datele dvs în ghiseul.ro". Sa inteleg ca in momentul de fata nu exista nici o amenda?

Ma gandesc ca e posibil ca persoana care mi-a zis de amenda sa isi fi batut joc de mine si sa nu fie ceva real. Pe de alta parte, daca formalitatile de incarcare a datelor in ghiseul.ro dureaza, eu nu mai am nici o sansa sa contest amenda in instanta.

In orice caz multumesc mult ptr raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2024
bold12, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să știți că nu toate primăriile sunt înrolate la ghiseul.ro.. Mesajul afișat înseamnă că nu aveți datorii la primăriile înrolate. La celelalte.....
Primaria este inrolata, doar eu nu am date acolo pentru ca nu am avut vreodata o amenda sau proprietate ptr care sa platesc impozit. De asta, ma gandesc ca formalitatile cu inrolarea datelor mele ar putea sa dureze.

Ma intreb daca pot sa merg direct la administratia Financiara a primariei sa intreb, aflu cumva mai repede decat pe ghiseul?

Am fost la posta si eu zis ca nu imi pot spune nimic daca nu am aviz postal, eu fix acest aviz risc sa il pierd datorita faptului ca in casuta mea postala poate umbla oricine si se intampla frecvent sa-mi fie golita posta.

Am fost la Politia Nationala si au zis ca nu au gasit nimic.

Ma gandesc ca as putea sa mai merg si la Politia Locala sa intreb.

Alta dilema ar fi, daca gasesc cumva o amenda, cum intru posesia procesului verbal in lipsa avizului postal. O fi vreo procedura?
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
bold12, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie achitata in contul altei institutii locale. cristinaurian cristinaurian Buna ziua. Am domiciliul in judetul Cluj, intr-un sat. Am primit o amenda de circulatie, in data 30.01.2013, in prima localitate de langa Cluj-Napoca, ... (vezi toată discuția)
Amenda: jumatate din minim? vladpopa12m vladpopa12m Buna ziua, Am primit o amenda prin posta pentru tulburarea linistii publice. Am inteles ca pot plati jumatate din minimum in termen de 15 zile, insa ... (vezi toată discuția)
Termen 48h plata amenda de circulatie...sunt in ceață Cazacu89 Cazacu89 Salut. Sper sa nu va deranjez prea mult. N-am mai incasat o amenda rutiera de ani buni deci n-am experienta in domeniu. Am fost amendat cu 700 ron ... (vezi toată discuția)