Persoana Juridica am achizitionat un imobil printr-un credit bancar, iar una dintre conditiile bancii a fost declararea lui ca punct de lucru la RegCom.
Acolo nu se desfasoara nicio activitate econimica si este 100% nerezidential.
Pot face declaratia la Recom ca punct de lucru, dar fara activitate econimica?
Daca nu, ar fi mai bine sa pun CAEN-ul principal sau activitati de birou/ceva similar?
Multumesc
Am solicitat un certificat constatator prin noua platforma InfoCert, am achitat taxa iar stausul apare ”Finalizata” . De unde pot descarca constatatorul?
Este prima data cand folosesc noua lor platforma de cand au schimbat-o in vara.
Daca am inregistrat in Revisal un CIM cu prima zi 01 septembrie, dar angajatul nu a venit la munca in primele 2 zile si apoi a anuntat ca din motive medicale nu mai poate lucra, pot anula contractul in REVISAL? El practic nu a prestat deloc munca in favoarea societatii.
Codul Muncii prevede că învoirile/absentarea de la locul de muncă pentru motive neprevăzute care fac
indispensabilă prezenţa imediată a salariatului, se pot face în condiţiile informării prealabile a angajatorului şi cu recuperarea perioadei absentate până la acoperirea integrală a duratei normale a programului de lucru a salariatului. Absentarea de la locul de muncă nu poate avea o durată mai mare de 10 zile lucrătoare într-un an calendaristic. Angajatorul şi salariatul stabilesc de comun acord modalitatea de recuperare a perioadei de absenţă, în limita numărului de zile de care a beneficiat.
Deci, având în vedere că zilele învoite se recuperează, angajatorul nu ar trebui să rețină din salariu sau din nr. de tichete.
Dacă timpul nu a fost recuperat, atunci este o situație diferită, pentru care angajatorul are dreptul reținerii din beneficiile oferite salariatului și pentru care v-ar putea face cercetare disciplinară.
Salut!
În cazul achiziționării pe Persoană Juridică a unui imobil în care nu se desfășoară nicio activitate economică, este necesară declararea acestuia ca punct de lucru la Registrul Comerțului? În ce situație (declarat/nedeclarat) se pot deduce din cheltuieli?