avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Ianos Catalin

Activitate Ianos Catalin

Bună ziua! Revin cu un update, incredibil pentru mine, cel puțin. Am primit un apel de la Auto Mihoc Bacău , așa cum am ghicit, pompa de benzină este moartă din nou(nici nu știu cum să mă exprim). Service-ul a hotărât de data asta să schimbe tot sistemul de alimentare al mașinii : rezervor echipat complet, rezervor cu peleți de carbon, e electrovalvă, etc. Eu zic că nici de data asta nu au nimerit piesa defectă. Repet, este a 4-a pompă de benzină și a treia oară rămas efectiv pe drumuri, de două ori la distanțe mari de casă, cu cheltuieli destul de mari să ajung acasă, ultima oară cu bagaje multe, la întoarcerea din concediu. Dacă ar fi schimbat și conductele ar fi văzut că este o supapă de bypass cu aerisire. Piesa aceasta provoacă arderea pompei de benzină. Întrebarea este :de când un service din România asamblează piese , sisteme, la un automobil franțuzesc? Eu nu am incredere deloc în reparația asta și consider că îmi pune viața în pericol. Este sistemul de alimetare cu benzină a mașinii. M-am certat cu domnișoara, doamna de la Mihoc, am spus clar că nu ridic mașina, cel mult ridic mașina doar dacă îmi schimbă și cutia de viteze. Eu pledez pentru înlocuirea mașinii cu una echivalentă sau mai pun bani și iau alta, oricare ar fi ea. Poate cineva de aici să mă sfătuiască ce să fac. Anpc încă soluționeaza speța, nu prea am incredere. Suntem in România, nu in Germania, Franța,etc. Poate un domn avocat să imi spuna daca e fezabil sa apelez la justitie? repet: accept masina doar daca schimba si cutia de viteze (este defectă, urlă, a functionat 40000km cu doar 1l ulei) au schimbat de doua ori un semerig, va trebui sa schimbe de n ori semeringul). Cum să procedez? Multumesc!
0720648919
Speța este următoarea:
În data de 6.10.2020 am achiziționat de la SC. TRUST MOTORS SRL prin mandatar SC FETCOM SRL Suceava, autoturismul Citroen C3Aircross cu numarul de identificare VF72RHNPML4088968, Benzină, albastru, cu prețul 15.885,31(inclusiv TVA), aflat în perioada de garanție până la data de 16.10.2024. Cer înlocuirea acestui autoturism deoarece la momentul actual autoturismul prezintă următoarele defecțiuni care au făcut ca acesta să fie neutilizabil pentru o perioada de cel puțin 90 de zile, acum autoturismul se află la depozitul de tractări auto din Adjud. Prezint mai jos problemele tehnice majore constatate de service autorizat Citroen din Suceava, Piatra Neamț, Bacău(în prezent):
1. zgomot cutie de viteze, problemă nerezolvată nici în prezent.
2.Servisat (1) cutie viteze cu înlocuire de piese provocate de : nivel scazut de ulei (1l la diagnostic, joc planetara stanga din cutie, zgomot la relanti)-Reprezentanța Citroen Piatra Neamț.Perioada de neutilizare a fost de aproximativ 22 zile.
3.Servisat (2) cutie de viteze din cauza scurgerilor de ulei pe la semering planetara stanga-SC FETCOM Suceava. Perioada de neutilizare a fost de aproximativ 2 zile.
4. Servisat (3) cutie de viteze din cauza scurgerilor de ulei pe la semering planetara stânga-SC FETCOM Suceava, deci problemă nerezolvată de service.Perioada de neutilizare a fost de aproximativ 2 zile.
5. Indicator nivel carburant, indică eronat nivelul de carburant. SC FETCOM Suceava a servisat reclamația prin înlocuire(1) pompă de benzină, resetare sondă litrometrică. Perioada de neutilizare a fost de aproximativ 1 zile.
6. Motor oprit în timpul mersului, viteza aproximativ 70km oră în localitatea Bârsana, Maramureș. Mașina a fost tractata prin cardul de asistență rutieră la service de reprezentanță Baia Mare. Constatare : pompă benzină arsă. Reparația s-a efectuat prin înlocuire pompă benzină (2). Data : 11.05.2024
Perioada de neutilizare a fost de aproximativ 15 zile.
7. Motor oprit la plecarea din curtea proprie (Chilișeni) 30.07.2024. Mașina a fost tractată prin același program de asistență rutieră la SC FETCOM Suceava. A fost inlocuită pompa benzina (3). Perioada de neutilizare a fost de aproximativ 10 zile.
8. Motor oprit în mers, viteza aproximativ100km/h în apropiere de UMB Adjud cu deranjarea traficului, posibilitate de coliziune cu alte vehicole rutiere! Mașina a fost tractată în depozitul societății de asistență rutieră din orașul Adjud. Posibila cauza: pompa de benzină.
Pe parcursul acestor defecțiuni, autoturismul a fost neutilizabil pentru perioade cuprinse între 10-30 de zile, nu pot declara exact deoarece actele de intrare și ieșire din service nu mi-au fost înmânate (nu reclam acest lucru deoarece consider că nu este important).
Având în vedere defecțiunile repetate ale pompei de benzină, defecțiunile repetate ale cutiei de viteze, consider cu celeritate că acest autoturism nu mai prezintă siguranță pe drumurile publice iar servisarea continuă îl face indisponibil pentru perioade lungi de timp. La defecțiunile pompei de benzină am pus în pericol atât viața mea cât și a participanților la trafic!
Solicit înlocuirea acestui autoturism cu alt autoturism funcțional, aflat în garanție, întreținut corespunzător. Mulțumesc!
Este reclamația facută la ANPC. Deocamdată nu am primit răspuns. Sper să fiu contactat. Întrebarea este : Pot solicita schimbarea autoturismului? Este în perioada de garanție. Mulțumesc!