avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate cxn31

Activitate cxn31

pop_m a scris:

1- arendasul zice ca... dar are document care sa dovedeasca plata?
2- arendasului i-a fost adus la cunostinta in mod oficial (in scris, cu dovada) ca terenul e in coproprietate intre... si... si ca arenda va fi platita in cotele parte cuvenite? S-a facut anexa la contractul de arenda, care sa mentioneze aceste modificari?

Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns.
Nu s-a facut anexa la contractul de arenda. Daca sunteti amabil, imi puteti oferi mai multe informatii in acest sens pentru a proceda in consecinta? Ce ar trebui sa cuprinda, ce documente sunt necesare?

Cu stima.
Buna ziua.
Arendasul a recunoscut faptul ca a platit celuilalt mostenitor toata suma, inclusiv partea mamei mele. Totodata, celalalt mostenitor nu doreste sa ii dea mamei mele partea cuvenita.

In aceasta ecuatie, vina apartine arendasului pentru ca nu a impartit banii conform certif. de mostenitor.

Ce se poate face mai departe?

Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua!
Mama mea este comostenitor pe un teren agricol pentru care arendasul plateste anual dividende.

In anul 2023, banii pe acest pamant i-a luat celalalt mostenitor, mama nebeneficiind de dividendele cuvenite. Asociatia a dat banii doar unuia dintre mostenitori, si nu exista niciun inscris, chitanta, ordin de plata care sa dovedeasca faptul ca mama ar fi primit partea sa in calitate de mostenitor.

Intrebarea mea este ce putem face in aceasta situatie si cum am putea proceda ca ea sa obtina retroactiv banii cuveniti?

Cu stima.