Aș dori să solicit câteva sfaturi în legătură cu posibilitatea de a vinde haine second-hand ca PFA și modul în care acest lucru ar putea funcționa.
Am câteva nelămuriri:
1) În ceea ce privește achiziția hainelor, acestea sunt cumpărate individual de pe platforme second-hand precum Vinted sau Vestiaire, unde nu pot obține o factură fiscală pe PFA. Am fost informată că, în astfel de cazuri, aș putea, în calitate de persoană fizică, să emit o factură lunară către PFA pentru articolele achiziționate. Este această soluție fezabilă și legală?
2)În ceea ce privește vânzarea hainelor, le-aș comercializa pe platforme similare, unde este dificil să emit facturi fiscale (e.g., factură electronică) în numele PFA. Cum ar putea funcționa acest aspect din punct de vedere contabil și fiscal, dacă este posibil?
3)Având în vedere că platforme precum eBay sau Vestiaire oferă conturi profesionale pentru companii, ar trebui să mă înregistrez ca afacere, chiar dacă nu sunt un SRL?
Aș aprecia foarte mult îndrumarea dumneavoastră și, dacă este posibil, o consultație pentru a clarifica aceste aspecte.
Caut să înțeleg ce fel de ajutor sau consultanță am nevoie înainte de a deschide SRL-ul meu. Compania ar urma să ofere 4/5 servicii diferite: vânzarea de produse B2C, vânzarea de produse B2B, cursuri online B2C, formare online și formare pentru alți profesori. Toate aceste activități vor intra sub categorii și coduri CAEN diferite si am nevoie sa inteleg care . De asemenea, am nevoie de ajutor pentru a înțelege ce fel de documente sau certificate sunt necesare și unde ar trebui să le înregistrez.
Nu sunt sigur dacă am nevoie de o consultanță fiscală sau juridică în acest caz. Vă mulțumesc mult!