avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vanzare imbracaminte second hand online ca si PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vanzare imbracaminte second hand online ca si PFA

Bună ziua,

Aș dori să solicit câteva sfaturi în legătură cu posibilitatea de a vinde haine second-hand ca PFA și modul în care acest lucru ar putea funcționa.

Am câteva nelămuriri:

1) În ceea ce privește achiziția hainelor, acestea sunt cumpărate individual de pe platforme second-hand precum Vinted sau Vestiaire, unde nu pot obține o factură fiscală pe PFA. Am fost informată că, în astfel de cazuri, aș putea, în calitate de persoană fizică, să emit o factură lunară către PFA pentru articolele achiziționate. Este această soluție fezabilă și legală?

2)În ceea ce privește vânzarea hainelor, le-aș comercializa pe platforme similare, unde este dificil să emit facturi fiscale (e.g., factură electronică) în numele PFA. Cum ar putea funcționa acest aspect din punct de vedere contabil și fiscal, dacă este posibil?

3)Având în vedere că platforme precum eBay sau Vestiaire oferă conturi profesionale pentru companii, ar trebui să mă înregistrez ca afacere, chiar dacă nu sunt un SRL?
Aș aprecia foarte mult îndrumarea dumneavoastră și, dacă este posibil, o consultație pentru a clarifica aceste aspecte.

Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor!
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2025
s73fana, utilizator

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa cod caen 4791 - pe ce platforme am voie sa vand? MadaMun MadaMun Buna seara De 2-3 ani ma ocup de vanzarea hainelor second-hand online ca si persoana fizica si in prezent imi doresc sa infiintez un PFA cu cod CAEN 4791 insa ... (vezi toată discuția)
Vânzarea hainelor second hand în târguri și oboare cătă_stan cătă_stan Bună seara, intrebarea mea este legata de activitatea pe care o practic de ceva timp și anume vânzarea articolelor de îmbrăcăminte second hand în ... (vezi toată discuția)
Haine second hand Abriham Abriham Buna ziua asi dori sa incep o mica afacere cu haine second hand pe care asi dori sa le vand in piete . Asi dori sa stiu de ce am nevoie ? De un pfa ? Si ... (vezi toată discuția)