avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate Heart20

Activitate Heart20

Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

V- am mai spus ca, termenul de preaviz este de maxim 20 de zile lucratoare ...aratati-le art.81 alin.4 C.mun si art.57 tot din Codul Muncii.

Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.

L- am citit, multumesc! Urmează în noiembrie să îmi dau demisia și dacă mă obligă să stau 45 de zile sau voi avea alte probleme cu ei voi face sesizare la ITM și DSP.

Primul CMI este la fel, nu am fost văzută de medicul de la medicina muncii.

Cornel Vasile a scris:

Probabil s-au luat dupa primul c.i.m. ..ceea ce nu este corect .

La ei sunt deja la al 2 lea contract, niciodată nu mi-au făcut medicina muncii. Nu știu de unde știu ei ca eu sunt aptă de muncă. Nici măcar medicul de familie nu știe, ca și la ăla merg din an în paște.

Vă mulțumesc!
Cornel Vasile a scris:

da, 20 de zile lucratoare este preavizul in cazul demisiei dvs.

Așadar când îmi dau demisia iau în considerare 20 de zile lucrătoare? Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri
45 de zile lucrătoare sunt în CIM. Dar nu mi se pare legal pentru ca eu nu am funcție de conducere. Plus ca m-au angajat fără fisa medicala,eu în domeniul meu am nevoie sa mi se ia sange pentru fisa medicala, sa se dovedească ca nu am HIV sau altele, sa fiu aptă să nu fiu nebună deoarece lucrez cu foarfece…
Bună seara! Pe contract am 45 de zile preaviz dacă demisionez iar pe minuta de informare scrie “condițiile de acordare a preavizului de către părțile contractante și durata acestuia 20 de zile”. Acum eu ce iau în considerare?
Bună seara! La muncă am funcția de COAFOR. În luna februarie am solicitat o adeverință de salariat de la muncă, iar pe adeverință am observat ca managerul mi-a schimbat CIM. Pe cel vechi l-au închis și mi-au făcut altul fără să semnez. O lună de zile a funcționat așa. Am vorbit cu ei despre acest lucru, iar apoi l-am semnat pentru ca nu puteam rămâne fără job.Mi-au făcut angajare fără aviz medicina muncii. Eu nu am fost la medicina muncii, se poate să fii luat angajatorul prin relații aviz pentru mine? 2.Pe contractul de muncă am 45 de zile preaviz dacă demisionez având funcție de execuție, iar pe Minuta de informare am 20 de zile. Ce să mai înțeleg? Acest contract este nul? Cum pot să știu dacă e nul? Doresc sa plec de la acest job.