Bună seara! La muncă am funcția de COAFOR. În luna februarie am solicitat o adeverință de salariat de la muncă, iar pe adeverință am observat ca managerul mi-a schimbat CIM. Pe cel vechi l-au închis și mi-au făcut altul fără să semnez. O lună de zile a funcționat așa. Am vorbit cu ei despre acest lucru, iar apoi l-am semnat pentru ca nu puteam rămâne fără job.Mi-au făcut angajare fără aviz medicina muncii. Eu nu am fost la medicina muncii, se poate să fii luat angajatorul prin relații aviz pentru mine? 2.Pe contractul de muncă am 45 de zile preaviz dacă demisionez având funcție de execuție, iar pe Minuta de informare am 20 de zile. Ce să mai înțeleg? Acest contract este nul? Cum pot să știu dacă e nul? Doresc sa plec de la acest job.
Daca ati semnat c.i.m., atunci nu este nul ... termenul de preaviz in c.i.m. este mentionat 45 de zile sau 45 de zile lucratoare?
O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
Nerespectarea acestei prevederi atrage nulitatea contractului individual de munca.
În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.
Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească."
45 de zile lucrătoare sunt în CIM. Dar nu mi se pare legal pentru ca eu nu am funcție de conducere. Plus ca m-au angajat fără fisa medicala,eu în domeniul meu am nevoie sa mi se ia sange pentru fisa medicala, sa se dovedească ca nu am HIV sau altele, sa fiu aptă să nu fiu nebună deoarece lucrez cu foarfece…
este o clauza nelegala ... În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.