avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! La muncă am funcția de COAFOR. În luna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! La muncă am funcția de COAFOR. În luna februarie ...

Bună seara! La muncă am funcția de COAFOR. În luna februarie am solicitat o adeverință de salariat de la muncă, iar pe adeverință am observat ca managerul mi-a schimbat CIM. Pe cel vechi l-au închis și mi-au făcut altul fără să semnez. O lună de zile a funcționat așa. Am vorbit cu ei despre acest lucru, iar apoi l-am semnat pentru ca nu puteam rămâne fără job.Mi-au făcut angajare fără aviz medicina muncii. Eu nu am fost la medicina muncii, se poate să fii luat angajatorul prin relații aviz pentru mine? 2.Pe contractul de muncă am 45 de zile preaviz dacă demisionez având funcție de execuție, iar pe Minuta de informare am 20 de zile. Ce să mai înțeleg? Acest contract este nul? Cum pot să știu dacă e nul? Doresc sa plec de la acest job.
Cel mai recent răspuns: Heart20 , utilizator 09:21, 4 Septembrie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati semnat c.i.m., atunci nu este nul ... termenul de preaviz in c.i.m. este mentionat 45 de zile sau 45 de zile lucratoare?

O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
Nerespectarea acestei prevederi atrage nulitatea contractului individual de munca.

În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.
Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească."
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
45 de zile lucrătoare sunt în CIM. Dar nu mi se pare legal pentru ca eu nu am funcție de conducere. Plus ca m-au angajat fără fisa medicala,eu în domeniul meu am nevoie sa mi se ia sange pentru fisa medicala, sa se dovedească ca nu am HIV sau altele, sa fiu aptă să nu fiu nebună deoarece lucrez cu foarfece…
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
este o clauza nelegala ... În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.
Așadar când îmi dau demisia iau în considerare 20 de zile lucrătoare? Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
da, 20 de zile lucratoare este preavizul in cazul demisiei dvs.

Alte discuții în legătură

Preaviz de 45 zile la functie de executie mihai25m mihai25m Buna ziua , Prin contractul actual am termen de preaviz de 45 de zile lucratoare cu toate ca nu ocup o functie de executie. Vreau sa discut cu actualul ... (vezi toată discuția)
Probleme contract de munca miha859 miha859 Buna seara, am mai multe intrebari legate de contractul meu de munca, care nu cred ca este tocmai legal... 1. Nu am fisa de post, desi am inteles ca este ... (vezi toată discuția)
Certificatul de medicina muncii suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in Codul Muncii spune ca certificatul de medicina muncii, care arata daca angajatul este apt sau nu pentru a desfasura munca respectiva, se ... (vezi toată discuția)