2. Nu am dus adeverinta de la medic cum ca sunt apta de munca, si au trecut 2 ani de la angajare. Este contractul nul sau nu?
Chiar daca art.27 alin.2 C.mun. dispune ca , neprezentarea certificatui medical care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei muncii atrage nulitatea c.i.m., potrivt art.57 (3) C.mun., nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.
Doamna in cauza nu are nici acum fisa de aptitudine, angajatorul a trimis la medicul de familie, este corect ?
Contractul individual de munca este nul in momentul de fata ! Va rog frumos sa dati raspuns corect.
3. Am o anexa fara numar la contractul de munca, in care se specifica ca daca parasesc firma in mai putin de 3 ani, trebuie sa rambursez formarea profesionala, dar nicio suma nu e specificata. Avand in vedere ca anexa e fara numar si ca mi-a fost adusa la cunostinta in prima zi de angajare si mi s-a cerut s-o semnez pe loc, este aceasta anexa legala?
Daca ati semnat-o este perfect valabila. Inregistrarea acelui act nu este o conditie de valabilitate a acestuia.
Credeti ca este valabil acel act ?