avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina1990327

Activitate Cristina1990327

Bunul dinaintea casatoriei nu devine comun dupa casatorie din ce stiu.....iar testamentul se poate ataca oricand ,sub orice forma ,daca am inteles bine eu!
Buna seara.
Va rog sa ma ajutati caut de cv timp pe internet,raspunsul, solutia potrivita insa se pare ca merg pe un drum fara sfarsit!
Situatia sta in felul urmator:
Sunt impreuna cu partenerul meu de 9 ani jumate
Am achizitionat impreuna 2 apartamente ,unul in august 2023,celalalt in februarie 2024,amandoua apartamente sunt cumparate in cota parte de 1/2 fiecare ,in calitate de coproprietari,noi NEFIIND CASATORITI !!insa au fost cumparate de amandoi muncit cot la cot pt acesti bani in strainatate pe parcursul acestor ani!
Acum ne dam seama de greseala...trebuia sa ne casatorim inainte...dar nu am facuto din diverse motive ,timp ,prioritati etc...insa am dori sa facem ceva ,un act,care dupa moartea unuia dintre noi sa ramana celuilalt tot,cea mai simpla metoda ,fara interventia dreptului parintilor,fratilor...am citit despre testamente...dar am ramas dezamagiti sa citim pe google ca totusi va exista o rezerva succesorala prin care parintii vor avea dreptul,chiar daca ne vom lasa unul altuia prin testament.
Va rog ,ce putem face sa ramana celuilalt dreptul deplin de proprietate asupra apartamentelor in caz de decesul unuia dintre noi!
Nu avrm copii niciunul dintre noi.
Va multumesc frumos