avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaNitu30

Activitate AlinaNitu30

Mulțumesc pentru clarificări!

Cornel Vasile a scris:

AlinaNitu30 a scris:

[quot....
Întrebarea mea este: este legal așa ceva ? Ii pot acționa în instanță pentru că mi au oprit abuziv acea suma ?

Mulțumesc frumos !

Este nelegal si il puteti actiona in instanta .. legea trebuie respectata atat de angajator, cat si de angajat.

Mulțumesc!
Mai aduc inca un detaliu pe care nu l am menționat în mailul inițial și care cred că ar putea fi important. Momentul in care angajatorul a venit cu aceasta propunere de a încheia contractul a fost imediat după ce eu m am întors dintr un concediu medical de o luna (pentru o problema de sănătate gravă). La prima discuție deci care a avut loc (a doua zi după întoarcerea mea), în care eu venisem pregătită să reiau activitatea și să i spun care este planul de lucru, a venit direct cu contractul de încheiere a relațiilor, amenințand și că dacă nu semnez atunci pe loc, voi intra in comisie disciplinara și tot aici se va ajunge până la urmă. Menționez și că oferta lor inițială era una sa plec aproape pe nimic , dar am negociat , și au mărit puțin compensația (asta si pentru că am spus și eu că voi merge la CEO sa fac cunoscuta aceasta situație - eu până în momentul acela nu vorbisem decât cu managerul meu direct și persoana desemnată de la HR).
Pe scurt , consider și că a fost un abuz, mi au cauzat un mare stres și atacuri de panica (mai ales ca si concediul medical a fost luat pentru o problema destul de serioasa legata de sănătatea mea psihica, lucru pe care îl stiau) , și as vrea sa știu dacă eu aș putea să ii acționez in instanta și pentru plata altor daune (morale ) , deci pe lângă suma aferenta acelor 7 zile de concediu, care au oprit o abuziv.
Va mulțumesc foarte mult !

Cornel Vasile a scris:

Principalele modalitati de stabilire si recuperare a sumei achitate in plus de angajator in cazul obligatiei de restituire sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.

Mulțumesc mult pentru răspunsuri . As vrea sa mai aduc o completare: in contractul pe care l am semnat de încheiere a relațiilor de muncă cu acordul părților, s a specificat că voi primi drepturile salariale pe luna august + luna septembrie+ inca 2 luni, nu era specificata niciun fel de reținere salarială pentru niciun motiv, mai ales că am întrebat și au confirmat ca voi primi salariile întregi . Deci in opinia mea și conform și cu ce mi ați citat dvs din lege, angajatorul nu ar mai avea dreptul să facă acea reținere , daca nu a menționat de la început . Repet, este o situație aparte în care mi s a propus deci aceasta încheiere, nu mi am dat eu demisia în mod normal. Deci ar fi trebuit să fie specificat faptul că mi se vor opri bani din salariu , altfel se consideră că au fost luate în considerare toate eventualele opriri , iar finalul la care s a ajuns este trecut în contact ( adică salariile intregi). Este corect ce spun?

Cornel Vasile a scris:

O poate recupera , dar o va si datora ..adica un fel de compensare .

Buna ziua,
Am o speță pentru care as aprecia foarte mult un răspuns .
La jumătatea lunii august am semnat cu angajatorul un contract de încheiere a relației de muncă, la propunerea acestuia, cu mențiunea că voi primi si salariul pe luna august + cel pe luna septembrie+ inca 2 salarii compensatorii.
Însă la finalul lunii august , din salariu mi s a oprit suma aferenta pentru 7 zile de concediu efectuate în plus , fara să mă fi înștiințat nimeni de așa ceva , fara sa fi fost menționat în contractul.de încheiere pe care l am semnat .
Întrebarea mea este: este legal așa ceva ? Ii pot acționa în instanță pentru că mi au oprit abuziv acea suma ?

Mulțumesc frumos !