Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →
Angajatorul trebuie, în primul rând, să-l notifice pe salariatul care a efectuat și a primit o indemnizație de concediu care depășește limita la care avea dreptul, precizându-i atât suma, cât și motivul solicitării, prin raportare la dispozițiile legale.
În cazul în care salariatul, deși a fost înștiințat corespunzător, nu-i restituie angajatorului diferența dintre indemnizația încasată și cea cuvenită, acesta nu-i poate reține din salariu, ci se va adresa instanței competente pentru constatarea prejudiciului și recuperarea acestuia.
În mod cert legiuitorul a avut în vedere atât interesul angajatorului care a respectat dispozițiile legale și a acordat drepturile cuvenite salariatului, cât și cel al salariatului care este astfel protejat împotriva unor eventuale abuzuri.
La fel de cert este și că la baza relației de muncă avem principiul bunei-credințe și, ținând cont de acest aspect, salariatul ar trebui să-i restituie angajatorului suma încasată la care nu avea dreptul.
În același timp, pe lângă suma încasată în plus, salariatul riscă să fie obligat și la plata cheltuielilor de judecată, pe lângă disconfortul generat de acțiunea în instanță, acesta fiind un motiv suficient pentru ca obligația să fie îndeplinită în mod corespunzător.
O poate recupera , dar o va si datora ..adica un fel de compensare .