avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate Nicandghica

Activitate Nicandghica

Bună seara, mulțumesc pentru răspuns.
Problema majoră e tocmai faptul ca refuză net tratamentul, fiind convinsă ca nu e bolnava și ca o singură doză de tratament ar omoara-o. Cu cat încercăm să o convingem, cu atât devine mai suspicioasă la adresa mea și a fratelui meu.
Singurul mod de a o putea trata în acest moment ar fi internarea nevoluntară, care ramane o soluție de scurtă durată, iar având în vedere cele 2 internări precedente nu dă mari rezultate.
De asta ne gândeam la o posibilă internare pe timp mai lung intru un centru specializat, iar obținerea unei pensii care să acopere o parte din cheltuieli ar fi absolut necesară.
Care sunt demersurile care se pot face în acest sens? E necesară interdicția sau se poate evita?
Mulțumesc
Bună seara, sora mea a fost diagnosticată cu schizofrenie paranoidă, nu se tratează fiind în faza de psihoza acută. Refuză să ceară pensia de invaliditate, în situația în care nu are nici un venit. Ca să pot cere pensia în locul ei trebuie să o pun sub interdicție în tribunal. Locuiesc în străinătate iar ea locuiește în București. Ce responsabilitate civilă și penală aș avea dacă sora mea ar săvârși fapte împotriva legii? Ar putea locui singură sau ar trebui internată într-un azil? Mulțumesc anticipat