avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Activitate Daaris

Activitate Daaris

Probabil pentru a isi asigura soțul ca el poate sa stea acolo pana la moartea sa. Nu stiu de ce. Ei sunt trecuți in contractul de vânzare-cumpărare si exista trecut uzufruct viager, fara alte clauze. Este slecificata suma, adrese si alte detalii personale.


raluk0207 a scris:

Ajutati-o sa se mute.
Fie la dvs, fie undeva cu chirie.
Cel puțin pana decedează si bătrânul.
Dacă contractul nu a fost unul de întreținere, mama dvs nu are nicio obligație în ce-l privește, decât aceea de a-l lasă să locuiască si sa folosească acea casă pana la deces.

Mulțumesc frumos pentru răspuns și timpul acordat.


raluk0207 a scris:

Fratii tatălui vitreg nu au niciun drept. Exista copii.
Și dacă exista copii, fratii nu mostenesc nimic.
Ați menționat ca bunicul "a trecut" Imobilul pe numele tatălui vitreg.
A trecut cum? Cum se numește actul, mai exact?

Mama tatălui vitreg a avut toate proprietățile iar ea împreună cu soțul ei (bunicul vitreg) au făcut contract de vânzare-cumpărare (donație cred, inca astept sa vad o poza cu acel contract) in care se specifica cu siguranță uzufruct viager cu beneficiarul fiind tatăl vitreg (decedat acum). Cea mai mare problemă este că mama a intrat în depresie. Acolo unde are domiciliul nu poate sa stea din cauza ca moșul ala o amenința si o tratează ca pe o sclava. Mama inca o mai are in grija pe sora mea care e in clasa a șaptea. Nu stiu cum sa o ajut
Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea încă 2 copii dintr-o altă căsătorie. Totodată, el mai are si 2 frați. Mama lui înainte de deces a trecut toate proprietățile pe numele lui si au facut act cu uzufruct viager. Bunicul vitreg a rămas in viata si are probleme de sănătate si mintale. In tot acest timp tatăl vitreg împreună cu mama au întreținut proprietățile și achitat orice facturi au fost.
Acum dupa moartea tatălui vitreg, bunicul vitreg ii face viata grea mamei mele întrucât nu poate sa locuiască într-o anumită proprietate iar frații tatălui vitreg speră sa moștenească ceva anume.
Mama a ajuns într-o situație foarte dificilă si nu stiu cum si ce sfat sa ii ofer. Daca se poate un răspuns va mulțumesc anticipat.