Buna ziua. O sa va povestesc pe scurt,sper sa intelegeti si sa primesc un raspuns care sa ma lamureasca. Am avut o relatie din care a rezultat un copil. Copilul are 1 an si jumatate. Dinainte de a se naste tatal lui nu a avut niciun interes,ne-a parasit si a plecat. Timp de un an nu l-a interesat. Dupa un an a mers la notar si a recunoscut copilul cu o copie dupa certificatul de nastere pe care nu stiu de unde a vut-o. Acum a deschis proces pentru stabilirea domiciliului si exercitarea autoritatii parintesti. As dori sa stiu ce drepturi are el si ce poate sa primeasca? Si cu ce ma ajuta pe mine faptul ca el a parasit copilul inainte de nastere,are probleme cu alcoolul si are deschis dosar penal pentru ultraj?
Am ramas insarcinata cu un baiat cu care nu eram casatorita. In timpul sarcinii el a plecat si la nastere nu si-a recunoscut copilul,acesta fiind pe numele meu. Acum copilul are un an si tatal isi doreste sa faca test de paternitate. Ce pot sa fac sa fie decazut din drepturile parintesti,avand in vedere ca el a parasit copilul dinainte de a se naste? Si daca face testul ADN,ce se intampla mai departe?