avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am ramas insarcinata cu un baiat cu care nu eram ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am ramas insarcinata cu un baiat cu care nu eram casatorita. ...

Am ramas insarcinata cu un baiat cu care nu eram casatorita. In timpul sarcinii el a plecat si la nastere nu si-a recunoscut copilul,acesta fiind pe numele meu. Acum copilul are un an si tatal isi doreste sa faca test de paternitate. Ce pot sa fac sa fie decazut din drepturile parintesti,avand in vedere ca el a parasit copilul dinainte de a se naste? Si daca face testul ADN,ce se intampla mai departe?
Tatal il poate recunoaste pe copil si va avea toate drepturile și obligațiile ce decurg din calitatea de părinte. Deocamdată ignorați și așteptați sa faca ce dorește. Dacă va da in judecata , reveniti pe forum.

Decăderea din drepturile părintești și custodia exclusiva sunt 2 lucruri total diferite,orice ați face nu puteți bloca un eventual demers judiciar al tatălui de recunoaștere a minorului.
Tatal își poate recunoaște copilul cu sau fără acordul dvs
Nu e necesar niciun test de paternitate pentru a-l recunoaște.
Doar ca asta presupune și plata pensiei alimentare pana ce copilul își va termina studiile.
Faptul ca a fost plecat și nu l-a interesat, nu e un motiv suficient pentru a fi decăzut din drepturile părintești
Asta se întâmplă în cazuri excepționale: abuzuri, violente, consum de droguri etc etc.
Poate ar fi indicat sa discutati cu un avocat ca sa nu va implicati in demersuri care se pot dovedi foarte costisitoare pentru dv., cum ar fi un test de paternitate.
De asemenea, puteti incerca sa negociati o pensie cu tatal copilului, sa va ajute acum. Asa puteti fi pregatita in cazul unor demersuri, altele le puteti preveni, ca sa nu incalcati drepturile copilului. Copilul are intai acest drept, sa aiba doi parinti. Daca a fost privat de un parinte timp de un an nu inseamna ca macar de acum nu merita sa aiba doi parinti. Cam asta e logica din spatele legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama minora-poate pastra copilul? cristiana12 cristiana12 Buna ziua, Am o situatie speciala in familie.Parintii mei sunt divorati de 9 ani. Instanta ne-a incredintat spre crestere si educare mamei. Acum apx. 1 an ... (vezi toată discuția)
Paternitate ceruta de tata?!!!!! OANAMIRELACUCU OANAMIRELACUCU buna ziua.am si eu un subiect de adus in discutie...un copil in afara casatoriei.mama ascunde sarcina pana la 8 luni.la 8 luni se decide sa-i spuna ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturile parintesti kaa 1 kaa 1 copilul are 4 ani. pana acum si+a vazut tatal de 3 ori. odata la testul ADN si apoi in parc.. in rest nu+l suna, nu se intereseaza, nu exista. am fost cu ... (vezi toată discuția)