avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate Marii28

Activitate Marii28

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Vecina dvs a facut succesiunea dupa fiul sau? Dar dupa sot? Fiul sau avea o cota-parte din imobil?

In toate cazurile, vecina nu va putea raspunde pentru datoriile fiului decat in limita bunurilor pe care l-a mostenit de la acesta.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Vecina dvs a facut succesiunea dupa fiul sau? Dar dupa sot? Fiul sau avea o cota-parte din imobil?

In toate cazurile, vecina nu va putea raspunde pentru datoriile fiului decat in limita bunurilor pe care l-a mostenit de la acesta.

Nu e făcută succesiunea după nimeni a spus ca, casa este pe socrul femeii , care a murit și el.

A sunat pe executor,executorul i-a spus ca o sa deschidă proces si sa o oblige sa facă succesiunea sa vadă ce parte ii venea fiului si pe ce parte i se cuvenea lui o sa fie executatata. A mai zis ca nu el hotărăște asta ci in tribunal,el doar isi face treaba si respecta legile.Poate sa se întâmple asta,dat fiind faptul ca copilul este mort,cum se accepta o moștenire daca omul este mort,costurile succesiunii daca se face sunt suportate de femeie?

A întrebat-o si pe iubita copilului cu care stătea copilul in chirie,a spus ca nu știe nimic de credite si i-a mai venit ceva plicuri unde stătea in chirie de la alte 2 credite axi si ceva finopro ca sa plătească in termen de 15 zile datoriile altfel creditul v-a fii declarat scadent si vor începe procedurile de executare silită. Pai cum execuți silit un om mort?
O sa o mai sfătuiesc încă o data sa isi angajeze un avocat.

Multumesc tuturor pentru răspunsuri!
Buna ziua! Am o vecina de 68 ani căruia i-a murit copilul in iunie intr-un accident de masina, a rămas singură si sotul i-a murit cu ani in urma,copilul nu era căsătorit.
Acum cateva saptamani i-au tot venit plicuri acasa de la o grămadă de ifn-uri de care mama nu știa că copilul le-a făcut. Am ajutat-o să trimită mail la toate cu certificatul de deces si nu a primit nici un răspuns doar de la unul a fost trimis catre un recuperator de creante si urmeaza sa se execute silit. E o datorie din 2023 februarie,in plic scrie ca intarzierile de plata sunt de 215 zile ,a încercat să comunice cu ei dar fără rezultat. Precizez ca pe hârtii scrie ca creditul a fost de 2500 si total de plata 10800 lei datorita penalitatilor acumulate conform contractului. Ce i-a zis doamnei este ca o sa o execute pe ea silit pe pensie si pe imobil dupa ce dosarul ajunge la un birou executoresc datorita faptului ca suma depaseste 10000 lei.Intrebarea mea este: cum pot sa o execute pe ea daca fiul ei a luat credit nu ea si el este decedat! Cand a intrebat daca creditul a avut asigurare au răspuns ca ei nu au asigurare pe liniile de credit! Femeia este foarte speriată si a zis ca nu are bani de avocati si am hotărât să întreb in speranta ca cineva imi va da niste răspunsuri concrete daca pot face asta. Si cam cat costa un avocat in cazul asta!
Mulțumesc!
Dvs ați reușit cv cu plângerea? Mie îmi tot spun de la poliție ca cercetează,dar ei nu pot face mare lucru ptr ca site nu este făcut in România și numerele de pe whatapp sunt toate din alte tari,nu se pot suna pe ele. Mie dp acea platforma noon acuma imi cer sa platesc 1200usdt ptr a-mi bagă bani in cont,bine inteles ca nu o sa mai depun nimic,o sa imi caut un avocat sa vedem ce fac mai departe

R.M.M a scris:

Bună. Ați făcut vreo plangere sau pur și simplu nu ați mai accesat contul? Eu nu am finalizat sarcina pentru ca deja îmi cereau mult prea mulți bani și mi am dat seama ca e teapa. Mi am blocat cardul de la banca și sper sa nu ma mai caute ei sau știu eu ce sa mai facă.

Da am făcut o plângere și cei de la poliție mi-au spus sa caut un avocat deoarece ei nu ma pot ajuta ptr ca site-ul nu este făcut in România și nu pot accesa date complete despre acest site. Am dat inclusiv toate numerele de pe whatzapp pe care le-au investigat poliția și sunt făcute in Germania,Anglia și alte tari. Eu am de recuperat bani,am inteles de la poliție după spusele lor ca nu Prea am șanse.
Buna! Da nu știu ce sa zic,eu am facut toate demersurile,am facut toate sarcinile si când sa scot 12000 usdt cică nu mi pot transfera deoarece ii împiedica guvernul, trebuie sa platesc taxa de 10% pentru a mi vira in cont. Bine inteles ca nu am mai pus nimic. Și dacă mergeți la poliție sa aveți dovezi si eventual un avocat ptr a va îndruma.