Termenul pentru nastere 27.05.2025
Din 2020 lucrez in UK Self-Employed/PFA , pot dovedi cu taxe si impozit platit pentru fiecare an.Din 15.07.2024 sunt angajata in Romania norma intreaga perioada nedeterminata.
Avand in vedere ca sunt angajata din iulie,si cotizez 8 luni pana in februarie(cand o sa iau prenatal ), pot beneficia de indemnizatie de maternitate? Sau trebuie minim 6 luni de cotizare din cele 12 luni de angajare?
Avand in vedere situatia mea, cum as putea face sa beneficez si de indemnizatie de maternitate si CCC?
Multumesc.
Multumesc, inainte sa fiu angajata in Romania , am lucrat pfa in Mare Britanie , avand in vedere ca Mare Britanie nu se mai afla in UE sau SEE , as putea sa acumulez lunile lucrate de acolo sa ma incadrez pentru CCC? Si ce documente am nevoie de acolo, mentionez ca nu am lucrat cu contract de munca.
De cate luni stagiu de cotizare am nevoie pentru a beneficia de indemnizatie maternitate, este deajuns doar 6 luni? sau e nevoie 12?
Multumesc de ajutor.
Pentru acordare indemnizatie crestere copil.
La calculul celor 12 luni se ia în considerare și perioada concediului maternal(prenatal/postnatal (4 luni).?
Daca din momentul angajarii pana la nastere sunt doar 10 luni de angajare, se pot adauga cele 63 zile din prenatal si 63 din postnatal pentru a cumula 12 luni pentru acordare de indemnizatie crestere copil 2 ani?
Multumesc.