Indiferent de drepturile si obligatiile ce trebuie respectate nu inteleg conceptul de obligativitate a semnarii unui contract civil intre doua parti. As fi semnat fara probleme faptul ca am luat la cunostinta de xxx. Nu inteleg conceptul de a raspunde civil (prin amenda) pentru neacceptarea unui contract. Legal nu ar trebui sa pot fi obligat sa semnez un contract si nu inteleg cum un avocat poate fi de acord cu acest principiu.
Si punctual nu inteleg urmatoarele:
- Părţile au cel puţin următoarele obligaţii. Nu inteleg inseamna "cel putin". E posibil sa fie mai mult? Cine hotaraste ce inseamna mai mult.
- Drepturile părţilor semnatare ale prezentului contract educațional sunt cele prevăzute în Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi în Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ. Ce se intampla daca regulamentul respectiv se schimba? Nu e specificat ca drepturile mele sunt cele prevazute in respectul regulament la data semnarii contractului.
- Prezentul contract se încheie, de regulă, pe durata unui nivel de învăţământ. Nu inteleg ce inseamna "de regula".
Probabil ca mai sunt si alte probleme dar acestea sunt problemele pe care le-am vazut la prima citire.