avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se intampla daca nu semnez contractul educational?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se intampla daca nu semnez contractul educational?

Ce se intampla daca nu semnez contractul educational?
Buna ziua

Daca refuzati sa semnati primiti amenda. Intre 1000-5000 lei.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
BogdanGri, utilizator
Problema wste daca amenda este legala
Buna ziua

Da, este legala.

Conform regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar publicat in M.O. nr. 795 bis din 12 august 2024
Articolul 172
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, în măsura în care nu constituie infracțiuni, și se sancționează după cum urmează:
a) refuzul semnării contractului educațional de către părinte sau reprezentantul legal, se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei;

Asta nu inseamna ca nu puteti ataca acest regulament in contencios administrativ.

Cat timp este in vigoare insa el produce efecte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cumva detalia la nivel concret de ce va deranjeaza semnatura aceea pe contractul educational? El insumeaza niste drepturi si obligatii care decurg oricum din lege. Adica oricum trebuie sa respectati regulile din acel contract si daca nu il semnati. Stiu, e redundant, insa legiuitorul a considerat ca parintii nu isi asuma anumite obligatii si, prin obligarea lor la semnarea acestui contract educational, statul doreste sa ii responsabilizeze si sa ii instiinteze cu privire ce trebuie ei, parintii, sa stie.
Mi se pare abuziv faptul ca sunt obligata practic sa semnez un contract cu clauze impuse de stat ,mai ales ca ulterior semnarii se pot adauga clauze noi Eu nu sunt de acord cu unele dintre clauzele impuse ,si nu voi semna In acest contract sunt introduse clauze neconstitutionale

Alte discuții în legătură

Bună ziua! vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez acel contract ... Lupei Luminița Lupei Luminița Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez acel contract educational este legal sa primesc amendă? Cum pot justifica această problemă pentru a nu ... (vezi toată discuția)
Contract educational- neclaritati serbaniulian serbaniulian Bună ziua, Am.un mare respect pt comunitatea Avocatnet si consider ca aici sunt oameni specializați si in masura sa răspundă la unele neclarități, de ... (vezi toată discuția)
Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)