Conform regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar publicat in M.O. nr. 795 bis din 12 august 2024
Articolul 172
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, în măsura în care nu constituie infracțiuni, și se sancționează după cum urmează:
a) refuzul semnării contractului educațional de către părinte sau reprezentantul legal, se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei;
Asta nu inseamna ca nu puteti ataca acest regulament in contencios administrativ.
Puteti cumva detalia la nivel concret de ce va deranjeaza semnatura aceea pe contractul educational? El insumeaza niste drepturi si obligatii care decurg oricum din lege. Adica oricum trebuie sa respectati regulile din acel contract si daca nu il semnati. Stiu, e redundant, insa legiuitorul a considerat ca parintii nu isi asuma anumite obligatii si, prin obligarea lor la semnarea acestui contract educational, statul doreste sa ii responsabilizeze si sa ii instiinteze cu privire ce trebuie ei, parintii, sa stie.
Mi se pare abuziv faptul ca sunt obligata practic sa semnez un contract cu clauze impuse de stat ,mai ales ca ulterior semnarii se pot adauga clauze noi Eu nu sunt de acord cu unele dintre clauzele impuse ,si nu voi semna In acest contract sunt introduse clauze neconstitutionale