am o situatie mai delicata si as dori sa primesc un raspuns. Sunt tatal unui baiat care este in clasa 5.
In clasa baiatului, exista un grup de 3-4 baieti care sunt foarte agresivi, unul din ei a facut mai multe fapte urate: il bate aproape zilnic pe un alt coleg,
a spart capul altui coleg, dar toate aceste fapte nu au fost raportate de diriginta, spre directorul scolii.
Saptamana trecuta, in timpul orei cu directorul scolii, acest baiat i-a furat baiatului meu din penar un pix pe care l-a distrus, l-a catalogat drept "drogat",
si fapta cea mai urata este ca l-a pictat pe nas cu o corioca, fara ca baiatul meu sa opuna rezistenta.
In prealabil am vorbit cu diriginta clasei, sa nu-l puna in apropierea bancii acestui individ,
ca o preventive. Dar nu s-a intamplat asa, diriginta spunand ca nu se va intampla nimic.
Baiatul nostru ne-a informat ce aceste fapte, si am plecat furiosi la scoala, sa vorbim cu directorul scolii.
Pe holul scolii, l-am chemat afara din clasa pe acest baiat, si am vrut sa-l fac sa vina sa vorbim fata in fata cu directorul.
Din greseala, si acum regret acest lucru, am pus mana cumva pe gatul lui, dar nu tare, ca si cum as prinde un prieten de dupa gat.
Baiatul s-a smucit si a fugit. Deci nu am mers sa-l lovesc, sau sa il ranesc, doar am vrut sa-l fac sa vina sa vorbeasca cu noi.
Din pacate totul a fost filmat de camerele instalate pe holul scolii.
Mentionez ca acest baiat nu a avut nevoie de ingrijiri medicale nici macar 2 minute, dupa intalnirea cu noi nu parea afectat de situatie.
Directorul si diriginta au zis ca dupa ce au vizionat filmul, ca as fi comis o fapta foarte grava.
Ce as putea pati in cazul parintii acestui baiat imi vor face plangere penala? Cea mai simpla , si cea mai grava varianta?
Pe parte penala depinde de ce anume ar sustine si proba parintii acestui copil. In esenta, incercand sa va aparati fiul minor de alt minor, ati intimidat un copil. Nu e mare lucru, din pacate, in practica penala romaneasca. Tineti minte ca maine copilului dv. i s-ar putea intampla asta in scoala, sa fie agresat de alt parinte. Sper ca intelegeti gravitatea pericolului...
Totusi, imi pare ca nu va cunoasteti drepturile si obligatiile. Diriginta nu a spus directorului, dv. ati facut asta?
Rolul unui parinte este sa se ocupe de copilul sau. Sa il educe sa nu fie agresiv, agresat, sa ii sustina drepturile in scoala, pe strada etc.
Copiii altora nu sunt treaba noastra. Nici macar sa discutam cu ei. Ei sunt treaba parintilor lor si treaba educatorilor pe care ii au la scoala, nu a noastra. Discutia cu alt copil se face doar cu acordul parintilor lui si este amicala, nu de pe pozitii de forta.
Sper ca in urma acestui incident fiul dv. nu a suferit urmari. De regula prezenta fizica a parintilor ca sa ia apararea copilului la scoala produce urmari nefericite, razbunari, escaladari ale situatiilor. Cand nu e asa, aduce un motiv in pus de luat in ras. Sper ca fiul dv. sa nu fi simtit urmarile.
Cereti scolii sa ia masuri. Diriginta sa cheme parintii, sa se sfatuiasca cu c onsilierii, sa prezinte situatia in Comisia antiviolenta, cereti ce programe sunt pentru victima, agresori si martori, discutati la DGASPC, politie. Sunt lucruri de facut, si, mai ales, cautati sa va ajutati copilul sa nu ramana o victima. Sunt modalitati de a reactiona care descurajeaja continuarea agresivitatii, il poate face pe agresor sa il ocoleasca.
Nu agresati, va invatati copilul ca e acceptat in societate acest comportament. Cautati, sunt modalitati pe internet sa va ajutati copilul!
In rest, nu cunosc daca anume cineva va face vreo plangere, nu pentru asta mi-as face griji. Va e acum teama ca fiului dv. Invatati-l sa apeleze la autoritati, sacaitor, enervant, continuu. Pentru asta, faceti la fel, discutati cu un avocat sa va ajute atat in relatie cu scoalaa, cat si sa va clarifice referitor la luatul acela de gat.
adam77
Utilizator 6din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Sugestia mea e că dacă părinții acelui copil vă fac plângere să nu vă eschivați de la cercetarea poliției. Declarați clar că din cauza faptului că nici dirigintele și nici directorul nu au luat măsuri, ați fost nevoit să mergeți la școală și să încercați să discutați cu elevul agresiv, iar intenția Dvs. nu a fost să-i afectați integritatea fizică și nici să-l agresați pe elevul X, ci doar să-l aduceți la o discuție. Mai spuneți și că nu a fost afectat în nici un fel de acțiunea dvs.
Apoi, faceți o reclamație în scris către directorul școlii, dați amănunte și cereți să ia măsuri imediate. Și mai puteți adăuga, că în lipsa unor măsuri ferme pt. corectarea elevului agresor în termen de... 10 zile lucrătoare (sau alt termen pe care îl doriți dvs.) veți fi nevoit să vă adresați instituțiilor ierarhic superioare (inspectoratul școlar....) și Poliției. Știți cum e în România... Fără hârtii nu faci nimic.
Ideal era să le fi avut depuse de măcar o săptămână și apoi să-l fi luat de gât pe nesimțit. Ați fi fost cumva justificat...
Succes!
mattilat
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Înțeleg, că nu prea aveți susținere din partea directorului și a dirigintei, iar copilul este expus în continuare la bullying.
Neapărat să vă adresați în scris sau verbal, pe cale oficială dirigintei și directorului. Scrieți cele de mai sus măcar parțial pe o foaie și mergeți la secretariatul școlii, unde cereți număr de înregistrare, cererea sau sesizarea dumneavoastră să fie înregistrată. Sau mergeți la secretariat și cereți o programare pentru o întâlnire cu directorul școlii. Eventual, dacă participă și doamna dirigintă, cereți, ca pe urma celor discutate să fie întocmit un proces verbal, pe care veți semna și dumneavoastră, și veți solicita și o copie a acestuia. O să dureze puțin, dar va rămâne documentat sesizarea dumneavoastră.
Discutați cu un avocat pentru incidentul produs de dumneavoastră. Iar pentru ce face acel copil copilului dumneavoastră și altora, depuneți plângere scrisă.
Eu nu prea înțeleg cum poate să bată aproape zilnic un alt copil și să-i fi spart capul unui al treilea, iar părinții acelor copii să nu fi avut nimic de comentat.