avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ...

Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc de el. Am vb o ora cu diriginta la telefon si o ora si ceva la telefon cu mama unuia din copii respectivi. Recent abuzurile si teroarea au revenit la un nivel si mai mare. Asta seara am sedinta pe teams cu acesti parinti. Ce pot eu face dpdv legal ca sa mi apar copilul de teoristii aia de copii din clasa lui. Ce optiuni am? va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Vorbitul nu va ajuta la nimic. Notificati scoala cu numar de inregistrare. Totul in scris de acum inainte. Nu faceti acuzatii, doar relatati niste fapte si comunicati ca cel mic este afectat emotional. Puteti trimite si la Protectia Copilului o copie daca scoala nu va raspunde in timp util. De asemenea ar fi bine sa notificati tot in scris si parintii celorlalti copii ca si reprezentanti legali despe ce se intampla si ca daca situatia continua veti intreprinde demersuri legale
La sedinta cereti regulamentul scolii pentru a va asigura ca se respecta procedura in caz de bullying.
In extremis puteti merge cu copilul la psiholog cateva sedinte apoi pe baza recomandarilor sa cereti ordin de protectie impotriva agresorilor.
Va sfatuiesc sa n mergeti diseara pus pe harta, important e sa nu intoarceti pe ceilalti parinti in coltul agresorilor ci sa ii faceti sa inteleaga ca e nevoie de ajutor pentru toti copii implicati nu doar pentru fiul dumneavoastra.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur, trebuie să începeți cu o sesizare scrisă către conducerea școlii. Dacă nu se ia nicio măsură, sau vi se răspunde în doi peri, trebuie să sesizați poliția.
Dar, în paralel, v-ați pus întrebarea de ce este copilul dvs. ținta bullyingului? Toți am fost copii, mai mult sau puțin răi cu ceilalți, mai ales cu cei slabi și, nota bene, care "răspund" la aceasta, adică fac caz și dau satisfacție agresorilor. Ce veți face când va fi mare, și va fi în competiție cu ceilalți? că "o luptă-i viața, deci te luptă" zice poetul. Deci trebuie să pregătiți copilul să facă față agresiunii celorlalți. Dacă școala va fi energică, rezultatul final s-ar putea să fie că băiețelul dvs. este izolat de către toți - "turnătorii" nu sunt iubiți la nicio vârstă -, devine un "ciumat". Iar să "fie băgat în seamă" de către ceilalți, școala chiar nu poate obliga pe nimenea.
În final, soluția rămasă este mutarea în altă clasă, sau școală în care copilul să o ia de la început, îndrumat de aproape de dvs. Nu este o problemă minoră, și nici ușor de soluționat. Vă doresc sincer succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
As fi dorit sa nu fie "final discutie", pentru multe persoane cu copii in aceeasi situatie, de oricare parte, ar fi foarte interesanta continuarea demersurilor si, mai ales, rezultatele acestor demersuri
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ]

Exista o completare a legii educatiei care cuprinde bullying-ul. Sper sa va fie de folos link-ul pe care l-am postat. Este important sa ajutati copilul sa-si gaseasca resursele proprii pentru a nu mai fi tinta agresiunilor. Implicarea dvs este importanta, dar copilul este cel care trebuie sa puna STOP acestor fapte. Trebuie sustinut si invatat sa-si gestioneze emotiile si relatiile. Nu vreau sa va supar, dar si victima si agresorul invata comportamentele de-a lungul timpului, in familie mai exact. Mie mi-a atrast atentia cuvantul "baietelul meu" , nu ati scris "baiatul meu" sau "fiul meu" Dvs. cum il tratati in familie? Ca pe un baietel sau ca pe un tanar de 11 ani, aproape de perioada adolescentei? Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
mirelahanganu, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face demersuri legale, dar cel mai bine pentru linistea baietelului dumneavoastra ar fi sa-l mutati in alta clasa sau in alta scoala unde exista respect reciproc intre copiii, sa-l incurajati, sa-i fiti aproape sufleteste, sa-i redati increderea in el. Altfel riscati sa-l supuneti fara voia dumneavoastra la alte traume sufletesti in plus, care vor avea urmari in viitor. Nu sunteti un caz singular, au mai trecut si altii prin situatii similare. Interesati-va prin surse de incredere despre o scola, o clasa, unde nu se petrec abuzuri, unde copiii invata in liniste si pace, unde diriginta nu permite astfel de comportamente.

Alte discuții în legătură

Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua copilul meu este victima bullying-ului in clasa de ... alinacm alinacm Buna ziua Copilul meu este victima bullying-ului In clasa de câțiva colegi , treaba asa este de aproximativ 2 ani respectiv clasa 1-2 , am discutat cu Dna ... (vezi toată discuția)