avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Contract educational- neclaritati
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Contract educational- neclaritati

Bună ziua,

Am.un mare respect pt comunitatea Avocatnet si consider ca aici sunt oameni specializați si in masura sa răspundă la unele neclarități, de aceea doresc sa va adresez câteva întrebări referitoare la noul contract educational:

Am o fetita de 8 ani în clasa 2 a, in 2022 am semnat un contract la înscrierea în clasa 0, anul asta, in 2024 sunt pus în situația semnarii unui nou contract, contract educational de adeziune.

1. De ce este menționat "contract de adeziune" in conditiile in care pe vechiul contract nu era specificat.
2 De ce suntem numiți beneficiari primari beneficiari secundari beneficiari directi ,indirecti și nu parinti/tutore/elev/eleva etc. ?
3. Se specifica "prezentul contract se încheie, de regula, pe durata unui nivel de invatamant", eu am semnat în 2022 contract cu scoala, acela.nu mai este valabil? Încă nu s-a terminat nivelul de învățământ pt care am semnat.
4.Alte clauze -nu înțeleg ce înseamnă că vor fi înscrise alte clauze, alte prevederi, conform Legii Educatiei, regulamente etc
La.momentul semnarii contractului prevede drepturilor și obligații de ambele părți și semnam pt respectivele clauze, nu pt ceva ce va fi inserate ulterior, nu îmi dau semnătura pt ceva ce nu exista la momentul asta în contract.

În mod normal pt orice modificare se poate face alt contract sau acte adiționale asupra cărora sa ne dam ulterior acordul.

Va rog din suflet sa îmi răspundeți punctual la aceste întrebări.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: serbaniulian , utilizator 07:15, 26 Septembrie 2024
Dl Avocat Piperea a postat pe FB legat de subiect, poate ajuta:
[ link extern ]

editat : citare mesaj initial
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc, dar nu e foarte concludent.

Alecssimon a scris:

Dl Avocat Piperea a postat pe FB legat de subiect, poate ajuta:
[ link extern ]

editat : citare mesaj initial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. nu vreau să semnez noul contract educațional ca parinte, ... daisy_florin daisy_florin Buna. Nu vreau să semnez noul contract educațional ca parinte, mai ales ca te obliga, daca nu, primesti amenda. Are si multe articole dubioase, poate ati ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez acel contract ... Lupei Luminița Lupei Luminița Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez acel contract educational este legal sa primesc amendă? Cum pot justifica această problemă pentru a nu ... (vezi toată discuția)