avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian0794

Activitate Cristian0794

multumesc de raspuns . nu am pus conditii penalizatoare , i am pus o singura conditie , deoare in anul 2019 cu acelasi preemptor ne a lasat sa asteptam 6 luni de zile sa ne dea bani , si tot nu ne a dat . acum am depus iar oferta de vanzare , el a acceptat o . si i am pus conditie : suma Integrala de plata se va face la 10 zile dupa iesirea avizelor finale . pentru a putea cumva constrange sa nu ne mai amane 6 luni si sa nu se intample nimic . el din moment ce a acceptat oferta de vanzare cu tot cu conditia de vanzare nu trebuia sa fie obligat sa ne dea banii ? daca nu decazut din drepturi pentru ca nu si a respectat conditia de vanzare .

El doreste sa cumpere la pret mai mic , sau banii in mai multe transe , chestie care noi nu o vrem . vrem exact cum a acceptat oferta de vanzare .

La primarie si la directia agricola judeteana mi au spus sa il dau in judecata , dar sunt uimit ca institutiile statului nu pot sa te ajute intr un caz ft simplu : a acceptat oferta de vanzare , nu a dat banii . adio . trebuie decazut automat din drepturi si sa poata sa se vanda la liber terenul pentru ca el face o nedreptate .

Care este calea legala ? asta voiam sa intreb . As avea castig de cauza sau pot sa il constrang cumva pe preemptor ?

Ideea este ca am aflat si ca are Investitii pe terenul meu , fonduri europene , credite . Si el nu m a instiintat despre aceste lucruri . Pot oare sa anulez contractul de arendare daca demonstrez ca are investitii facute pe terenul meu fara a-mi cere acordul in scris .

In contractul de arendare se specifica clar la capitolul 6 art8 punctul f) arendasul trebuie sa instiintize in scris daca vrea sa faca investitii pe terenul meu . El nu a respectat nici asta motivand faptul " ca asa face toata lumea "

Va rog frumos orice sfat , indrumare e binevenita . Multumesc de raspuns .
Sancțiune nu am pus . Se înțelege de la sine ca dacă nu îndeplinești condiția de vânzare din cvc ar trebui decăzut din drepturi nu ? Adică dacă nu plătești suma integrală în 10 zile lucrătoare nu se îndeplinește condiția de vânzare cumpărare .

raluk0207 a scris:

Ați pus condiție, dar ați pus și sancțiune? Adică ce se întâmpla dacă nu se virează banii în 10 zile?

Buna ziua. Vreau sa vand un teren de 7h , teren agricol . Am avizele finale ,am facut toata procedura de vanzare a terenului . preemptorul si a exercitat dreptul si a acceptat oferta de vanzare ( in care am pus si conditie de vanzare : Termenul de 10 zile lucratoare in care poate sa vireze suma integrala in contul "X" " . Acum nu mai vrea sa ne dea bani pe pamanturi . Au trecut si cele 10 zile lucratoare si nu vrea sa ne dea banii . ce este de facutin continuare ? s-a mai lovit cineva de situatia asta ? multumesc anticipat