avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Vreau sa vand un teren de 7h , teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Vreau sa vand un teren de 7h , teren agricol . Am ...

Buna ziua. Vreau sa vand un teren de 7h , teren agricol . Am avizele finale ,am facut toata procedura de vanzare a terenului . preemptorul si a exercitat dreptul si a acceptat oferta de vanzare ( in care am pus si conditie de vanzare : Termenul de 10 zile lucratoare in care poate sa vireze suma integrala in contul "X" " . Acum nu mai vrea sa ne dea bani pe pamanturi . Au trecut si cele 10 zile lucratoare si nu vrea sa ne dea banii . ce este de facutin continuare ? s-a mai lovit cineva de situatia asta ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 18:31, 26 Septembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați pus condiție, dar ați pus și sancțiune? Adică ce se întâmpla dacă nu se virează banii în 10 zile?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In oferta de vanzare nu poti pune conditii penalizatoare . Din pacate pentru dvs. , un preemptor de rea-credinta va poate impiedica atat cat doreste el sa vindeti altcuiva . Intr-o postare a unui user ( cu un timp in urma , sub 1 an ) , care patise exact ca dvs. - preemptorul dorind sa cumpere , dar la pret mult mai mic - acesta povestea ca arendasul a depus accept de oferta si … nu face nimic … Primaria nu poate da aviz de vanzare la liber , pentru ca exista o acceptare de oferta . Legea 17 nu prevede nici o sanctiune pentru o asemenea situatie . Daca , dupa 6 luni depuneti alta oferta , va face acelasi lucru . Am pus o intrebare distinsului avocat ( cred ca Av. Voicilas ) care i-a raspuns userului , daca preemptorul nu este obligat sa-si respecte acceptarea ofertei , iar raspunsul domniei-sale a fost ca nu , acceptul de oferta - un act administrativ - nu poate obliga pe nimeni sa incheie un act juridic - contract de vanzare-cumparare . Consultati un avocat daca ati putea sa-l actionati in instanta - asta daca puteti dovedi ca ati suferit un prejudiciu . Altfel , cu tot regretul , sunteti la mana preemptorului …
Sancțiune nu am pus . Se înțelege de la sine ca dacă nu îndeplinești condiția de vânzare din cvc ar trebui decăzut din drepturi nu ? Adică dacă nu plătești suma integrală în 10 zile lucrătoare nu se îndeplinește condiția de vânzare cumpărare .

raluk0207 a scris:

Ați pus condiție, dar ați pus și sancțiune? Adică ce se întâmpla dacă nu se virează banii în 10 zile?

multumesc de raspuns . nu am pus conditii penalizatoare , i am pus o singura conditie , deoare in anul 2019 cu acelasi preemptor ne a lasat sa asteptam 6 luni de zile sa ne dea bani , si tot nu ne a dat . acum am depus iar oferta de vanzare , el a acceptat o . si i am pus conditie : suma Integrala de plata se va face la 10 zile dupa iesirea avizelor finale . pentru a putea cumva constrange sa nu ne mai amane 6 luni si sa nu se intample nimic . el din moment ce a acceptat oferta de vanzare cu tot cu conditia de vanzare nu trebuia sa fie obligat sa ne dea banii ? daca nu decazut din drepturi pentru ca nu si a respectat conditia de vanzare .

El doreste sa cumpere la pret mai mic , sau banii in mai multe transe , chestie care noi nu o vrem . vrem exact cum a acceptat oferta de vanzare .

La primarie si la directia agricola judeteana mi au spus sa il dau in judecata , dar sunt uimit ca institutiile statului nu pot sa te ajute intr un caz ft simplu : a acceptat oferta de vanzare , nu a dat banii . adio . trebuie decazut automat din drepturi si sa poata sa se vanda la liber terenul pentru ca el face o nedreptate .

Care este calea legala ? asta voiam sa intreb . As avea castig de cauza sau pot sa il constrang cumva pe preemptor ?

Ideea este ca am aflat si ca are Investitii pe terenul meu , fonduri europene , credite . Si el nu m a instiintat despre aceste lucruri . Pot oare sa anulez contractul de arendare daca demonstrez ca are investitii facute pe terenul meu fara a-mi cere acordul in scris .

In contractul de arendare se specifica clar la capitolul 6 art8 punctul f) arendasul trebuie sa instiintize in scris daca vrea sa faca investitii pe terenul meu . El nu a respectat nici asta motivand faptul " ca asa face toata lumea "

Va rog frumos orice sfat , indrumare e binevenita . Multumesc de raspuns .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca si una (constatarea ca nu a respectat conditia de vanzare), si cealalta (incetarea contractului) le puteti rezolva doar in instanta. Poate sa mai incercati cu o somatie facuta de un avocat destept, poate renunta...

Alte discuții în legătură

Buna seara. am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul ... Myshtic Myshtic Buna seara. Am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul trebuie sa se prezinte la notar pt a se incheia actele de vanzare-cumparare asupra terenului. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren opreadaniela opreadaniela 1.daca preemtorul-arendas,refuza in mod expres la preemtiune (stipulat in contractul de arendare),mai are dreptul sa depuna comunicare de acceptare a ofertei ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)