avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

1.daca preemtorul-arendas,refuza in mod expres la preemtiune (stipulat in contractul de arendare),mai are dreptul sa depuna comunicare de acceptare a ofertei de vanzare teren?
2.o terta persoana (nu este preemptor ,coproprietar sau vecin ),poate depune comunicare de acceptare a ofertei,si daca depune comunicare de acceptare a ofertei cu un pret mai mare decat cel din oferta depusa de catre vanzator ,poate fi considerata vanzare libera ?
Cel mai recent răspuns: opreadaniela , utilizator 14:40, 10 Noiembrie 2015
1. Conventia partilor dintr un act trebuie sa fie in concordanta cu legea. Daca arendasul nu doreste sa cumpere conform Legii 17/2014 nu si exercita dreptul de preemptiune, asa cum a renuntat in acel contract de arenda care nu poate fi mai tare cu gilimelele de rigoare decat o lege.
2. In momentul depunerii ofertei s a stipulat un pret care este ferm el nu poate fi schimbat in timpul procedurii impuse de Legea 17/2000. Trebuia reluata procedura cu noul pret.
de la data comunicarii de acceptare a ofertei cu un pret mai mare, in cat timp se comunica catre DADR ,si cat dureaza procedura ,tot 30 de zile,sau doar 10 zile?
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
opreadaniela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)
Teren arabil in arenda lupu iulian lupu iulian Buna ziua am urmatoarea intrbare Am un teren arabil in arenda cu contract de arenda inregistrat la primarie pe care vreau sa il vand ,dar arendasul nu ofera ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)