Buna seara. Am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul trebuie sa se prezinte la notar pt a se incheia actele de vanzare-cumparare asupra terenului. Arendasul si-a exercitat dreptul de preemtiune doar ca arendatorul sa nu il vanda altcuiva si acum doreste doar sa
incurce arendatatorul fara a cumpara terenul.
Păi eu înțeleg că arendașul și-a exercitat dreptul de preempțiune și vă întâlniți la notar pentru semnarea vânzării și plata integrală a prețului.
Preemptorul nu va beneficia de aceleași termene de plată ca un alt cumpărător. Mai mult, odată cu notificarea de exercitare a dreptului său de preempțiune, trebuia să și consemneze integral prețul. Fără prețul consemnat nici nu mi se pare că este legală această exercitare a preempțiunii.
Nu știu dacă nu cumva aveți alte prevederi în contract.. trebuie analizat.
Cât priveste întrebarea 2, dacă deja ati parcurs procedura, atunci răspunsul este nu.
[ interventie moderator - a nu se mai cita mesajele imediat anterioare, caci se intelege ca se raspunde ultimului mesaj ]
Arendasul si-a exercitat dreptul de preemtiune. A acceptat oferta cu pretul afisat.Am primit avizul final si urma sa stabilim sa mergem la un notar, doar ca acum spune ca nu are de unde sa dea banii.
Ce e de facut , cu ce il pot constrange ?