avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de preemptiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de preemptiune

Am un teren luat in arenda cu drept de preemtiune de ordinul 1 (dreptul de preempţiune al arendaşului la cumpărare), iar proprietarul terenului doreste sa vanda acest teren. Eu m-am inteles in prima faza cu proprietarul la un pret, i-am dat un avans, iar acum s-a razgandit si doreste sa-mi returneze banii dati ca avans si nu mai doreste sa mi-l vanda. As vrea sa stiu ...ce valaoare mai are dreptul acesta de preemtiune in conditiile actuale? eu in continuare doresc sa cumpar pamantul cu pretul la care ne-am inteles, dar el refuza sa finalizam tranzactia.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
assportiva, utilizator
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 14:31, 19 Martie 2018
Dreptul de preempțiune îl aveți la preț egal de vanzare , nu la prețul la care doriți Dvs să cumpărați. Dacă a fost încheiat un antecontract, nerespectarea acestuia face obiectul unei alte discuții.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
ContSters454516, utilizator
Vanzarea bunului cu privire la care exista un drept de preemptiune legal sau conventional se poate face catre un tert numai sub conditia suspensiva a neexercitarii dreptului de preemptiune de catre preemptor.
Prin exercitarea preemptiunii, contractul de vanzare se considera incheiat intre premptor si vanzator in conditiile cuprinse in contractul incheiat cu tertul, iar acest din urma contract se desfiinteaza retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren arabil in arenda lupu iulian lupu iulian Buna ziua am urmatoarea intrbare Am un teren arabil in arenda cu contract de arenda inregistrat la primarie pe care vreau sa il vand ,dar arendasul nu ofera ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren prin licitatie- insoiventa AdrianaPac AdrianaPac Buna ziua, Va solicit ajutorul in urm speta: teren scos la licitatie de casa de insolventa, este castigat de mine. Acum se va astepta inca 30 zile pt ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul ... Myshtic Myshtic Buna seara. Am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul trebuie sa se prezinte la notar pt a se incheia actele de vanzare-cumparare asupra terenului. ... (vezi toată discuția)