avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate danielf2008

Activitate danielf2008

Am intentat o actiune in instanta pentru stabilirea pensiei alimentare in procent de 25% din venituri si nu in suma fixa asa cum instanta de judecata stabilise.
Printr-o hotarare definitiva si irevocabila instanta mi-a aprobat cererea astfel incat pensia alimentara este stabilita in cuantum de 25% din venituri.
Intrebare: aplicabilitatea hotararii instante de stabilire a pensiei alimentare in procent de 25% din venituri se intinde si pe perioada desfasurarii actiunii in instanta? Mai precis, pentru lunile in care s-a desfasurat procesul in instanta (de la momentul introducerii actiunii si pana la pronuntarea hotararii definitive si irevocabile) se recalculeaza pensia alimentara?
Mentionez ca in hotararea instantei nu se precizeaza in mod expres acest lucru
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si sugestii pentru urmatoarele intrebari:
1. Care sunt modalitatile prin care copilul de 3 luni rezultat in urma casatoriei poate fi incredintat tatalui?
2. In conditiile in care mama copilului este studenta la zi si nu a renuntat la studii avand un numar de 28 de ore pe saptamana se poate considera ca are grija de copil?
3. Daca mama are program de iesit seara in oras de la orele 20 pana pe la orele 1.30 dimineata mai poate avea grija de copil?
Mentionez ca in tot acest timp copilul sta acasav cu o bona iar in situatia in care mama pleaca seara in oras copilul mnerge la bona acasa si ramane si peste noapte.
De asemenea copilul face foarte des (1-2 ori pe saptamana) naveta intre locul unde isi face mama studiile si resedinta parintilor acesteia (aproximativ 150 km dus). Totodata copilul nu mai este alaptat de la varsta de 1 luna.
Avand in vedere toate aceste aspecte se poate considera ca mama poate avea grija de copil?
Va multumesc anticipat