avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si sugestii pentru urmatoarele intrebari:
1. Care sunt modalitatile prin care copilul de 3 luni rezultat in urma casatoriei poate fi incredintat tatalui?
2. In conditiile in care mama copilului este studenta la zi si nu a renuntat la studii avand un numar de 28 de ore pe saptamana se poate considera ca are grija de copil?
3. Daca mama are program de iesit seara in oras de la orele 20 pana pe la orele 1.30 dimineata mai poate avea grija de copil?
Mentionez ca in tot acest timp copilul sta acasav cu o bona iar in situatia in care mama pleaca seara in oras copilul mnerge la bona acasa si ramane si peste noapte.
De asemenea copilul face foarte des (1-2 ori pe saptamana) naveta intre locul unde isi face mama studiile si resedinta parintilor acesteia (aproximativ 150 km dus). Totodata copilul nu mai este alaptat de la varsta de 1 luna.
Avand in vedere toate aceste aspecte se poate considera ca mama poate avea grija de copil?
Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:12, 4 Decembrie 2008
Având în vedere astea şi ce-o mai fi pe lângă, se poate concluziona şi că mama poate avea grijă şi că nu poate avea...
Dacă ne spuneţi ce urmăriţi, dacă sunteţi mama, dacă sunteţi tatăl, ce doriţi, poate vă dăm o îndrumare... Dar nu ne putem pronunţa cu privire la o situaţie incompletă... Că se poatze considera şi aşa dar şi invers, în funcţie de ceea ce se demonstrează în proces... de dovezi, de martori, de tot ce e pe lângă ceea ce ne-aţi spus.

Vă aştept cu amănunte.
La varsta de 3 luni tatal nu are sanse.Este mult prea mic copilul.
Doar daca abandoneaza copilul mama castiga tatal incredintarea.Adica sa plece efectiv si sa dispara.

avocat Claudiu Lascoschi
1. Cerere de incredintare / reincredintare copil.
2. Da.
3. Are grija de copil prin intermediul bonei pe care o plateste (sau nu) – cu atat mai mult ca nu trebuie alaptat copilul. Cand nu e la cursuri se presupune ca e alaturi de copil. Inclusiv pana la ora 20, dupa terminarea cursurilor, se poate presupune ca e alaturi de copil. La o varsta asa mica mai mult doarme copilul... Pana incepe copilul sa vorbeasca mama termina facultatea.
Nu e interzis ca un copil in varsta de 3 luni sa calatoreasca (daca nu ii sunt puse sanatatea / viata in pericol).
Trebuie sa gasiti motive mai bune pt a putea obtine dreptul de a creste tatal acest copil. Va scriu aceasta deoarece sunt destule studente-mama care cresc singure un copil pe care tatal nu l-a recunoscut... De aceea, daca o studenta al carei iubit n-a vrut sa isi asume raspunderea cresterii unui copil isi poate creste copilul, si una divortata se presupune ca poate.
Dar nu e obligatoriu sa fie asa...
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2008
trope_doi, utilizator
La 1, o încredinţare în fapt ar fi mult mai avantajoasă pentru tată, înainte să introducă acţiune...

La 2, nu se stie, daca are lunea 8 ore? Sau 6, dar cu pauza între ele ca ajunge acasa dupa 9-10 ore?
Apoi depinde cat de des iese, ca daca se tot întâmplă sa iasă de 3 ori pe săptămâna, nu se stie cât de potrivită ar fi ca mamă.
E posibil şi ca mama să dovedească totuşi că are grija, că are programul mai lejer ca un părinte care munceşte, deci... Ideea e că nu se ştie, sunt prea puţine date. De ce nu-l alăptează? Unde iese? ETc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil sub 3 ani in favoarea tatalui. caz amplu expus lionut lionut Se da urmatorul caz: -cel al unei familii cu fetita de aproape 2,3 ani, tatal cu loc de munca stabil, administrator si la o firma, castigand destul de bine ... (vezi toată discuția)
Ca parinte custode sunt obligata sa anunt parintele separat daca las copilul in grija mamei? Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua. Sunt parinte custode iar tatal separat locuieste in alt oras. Avem un accord parental extrem de bine pus la punct si asupra caruia am agrea de ... (vezi toată discuția)