avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Gaby875

Activitate Gaby875

gi-jane2 a scris:

S-o luam altfel, ce vreti din acest divort, vreti sau nu sa divortati? Aveti copii?

Nu avem copii. Reclamantul vrea dintr-o data divorț urgent, fără explicații, niște acuzații pt lucruri care s-au intamplat acum 4-5 ani și pe care le-a reevaluat acum, de asta nici nu vrea să discute despre ele. Probabil altceva e la mijloc. Eu nu vreau divorț, chiar și pt simplul fapt ca nu am de gand sa-i susțin interesul pt care își dorește dintr-o dată divorț urgent.

Liliana Gradinaru a scris:

Va tot spun colegii ca e rau pentru dv sa depuneti din timp intrebarile pentru interogatoriu si insistati. Pare ca nu intelegeti nici macar logica explicatiilor.

Va multumesc pt explicații! Am înțeles ca e rău să se știe întrebările dinainte, pt ca partea adversă își va pregăti răspunsul. La asta m-am gândit și eu de la început.

Vroiam să fac întâmpinarea în felul următor, să prezint faptele pt care există și probe. Apoi să adaug câteva întrebări pt interogatoriu tot in întâmpinare cu efect psihologic. La întrebarile astea și dacă ar fi spontane sau nu, tot nu ar recunoaște. Apoi la termenul de judecată sa merg cu întrebările reale pt interogatoriu.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Vedeți ce înseamnă să nu va angajați av..Indiferent ce studii aveți,ce capacitate intelectuala,chiar dacă ați reuși da memorati codurile tot nu folosește la prea mult..Nu cred ca se gândescte cineva sa își pună singur o plomba sau sa își facă un costum dar la drept pt ca e vorba de cuvinte/texte legale oamenii cred ca dacă le citesc e si înțeleg..Prin interogatoriu se urmărește o mărturisire spontana datorita întrebărilor bine ticluite.,Daca le scrieți înainte de termen și partea adversa le afla unde mai e surpriza?(exceptia o face interogatoriul persoanei juridice).Interogatoriu se depune în ziua procesului de parte sau de av ,la termenul stabilit pt administrarea acestei probe...

Dar daca depun cateva întrebări pt interogatoriu in întâmpinare mai pot depune alte întrebări pt interogatoriu în ziua procesului?

Puteți scrie n memorii/concluzii scrise în care puteți preciza varianta dvs.

Se pot scrie și întrebările pt interogatorul reclamantului tot în întâmpinare? Multumesc

Puteți scrie n memorii/concluzii scrise în care puteți preciza varianta dvs.Oricum nu conteaza, divortul se va pronunța în cele din urma indiferent de povestea dvs .,acordul dvs sau lipsa acestuia etc.Daca procesul avea o miza copii minori/custodie/domiciliul minorilor trebuia sa va angajați av dacă este o problema de cine are sau nu dreptate sau a cui e culpa(ambiții personale)puteți face experiente pe dvs reprezentându-l va singur..

Multumesc pt raspuns. Dar daca vreau sa anulez prima întâmpinare depusa cu câteva zile înainte se poate? Sau daca vreau sa modific din divort din vina exclusivă a reclamantului in altceva?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Mai multe fapte le explicati in intampinare si le probati conform legii, daca vreti sa se ia in considerare sau eventual sa formulati si dvs - la randul dvs - o cerere reconventionala prin care sa ridicati pretentii proprii fata de cererea reclamantului.

In sedinta publica din pacate timpul este unul extrem de limitat pentru explicat pe larg si oricum nu de povesti e vorba, ci strict la obiect cu evidentierea faptelor care duc la aprecierea temeiniciei cererii si sunt concludente.

Și dacă am depus întâmpinare o pot anula sa depun alta?
Bună ziua, vreau să vă rog să-mi spuneți dacă pârâtul intr-un proces de divorț poate să explice in instanță cum au stat lucrurile sau poate să facă asta doar prin întâmpinare? Întreb asta pt ca in întâmpinare nu scri decât câteva cuvinte dar poate vrei sa explici mai multe fapte. Multumesc.