avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate Sonia Herman

Activitate Sonia Herman

Mulțumesc.
Aș mai avea o întrebare: La recalcularea pensiei ar trebui să ia în considerare și stagiul suplimentar de cotizare de la ultima decizie până pe 31 august?
Mulțumesc.
Mulțumesc.
Vă rog mult să mă lămuriți.
Mulțumesc

Sonia Herman a scris:

Referitor la recalcularea pensiei conform legii 360/2023:
Am contestat la Casa de pensii decizia și mi s-a spus că vor face verificarea și vor emite o nouă decizie în 45 zile sau mai mult. Cu asta expiră termenul în care pot contesta în instanță. Mi-au spus că voi avea din nou 45 de zile de la noua decizie pentru a o contesta la judecătorie.
Așa e ? Nu risc astfel să rămân cu pensia calculată de ei sau cea actuală?
Mulțumesc,
Sonia Herman

Am contestat la Casa de pensii decizia și mi s-a spus că vor face verificarea și vor emite o nouă decizie în 45 zile sau mai mult. Cu asta expiră termenul în care pot contesta în instanță. Mi-au spus că voi avea din nou 45 de zile de la noua decizie pentru a o contesta la judecătorie.
Așa e ? Nu risc astfel să rămân cu pensia calculată de ei sau cea actuală?
Mulțumesc,
Sonia Herman
Mulțumesc.
1. Cum contribuie la punctaj perioada lucrată în clasa a II-a de muncă?
2. Cum contribuie la punctaj anii de facultate la zi?
3. Ce s-a schimbat în modul de calcul? Ce nu se mai ia în considerare, astfel încât să poată rezulta un punctaj mai mic, fără a fi o greșeală de calcul?
4. La ce secție a Tribunalului București trebuie să depun contestația?
Mulțumesc,
Sonia Herman
1. Cum se ia în considerare perioada lucrată în clasa de muncă II (am lucrat 19 ani și 7 luni)?
2. Anii de facultate la zi intră în calculul punctelor bonus?
3. Cum se ia în considerare doctoratul?
4. Unde trebuie să contest greșelile de recalculare? Locuiesc în București, sectorul 6, dar dosarul a rămas la sectorul 2 (decizia am primit-o de acolo).
Mulțumesc,
Sonia Herman