avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian2024

Activitate Adrian2024

Multumesc, inteleg ce vreti sa spuneti. Deci Parlamentul, singurul organ autorizat, da o lege iar cineva dintr o institutie de stat printr un ordin, are dreptul sa faca o derogare de la lege. Putea sa dea valabilitate de trei luni, sau un an sau 10 zile … termene absolut arbitrare.
Eu, nefiind de specialitate, mi se pare anormală aceasta situatie, dar ma rog …
Va multumesc pentru explicatii

Cornel Vasile a scris:

Ordinul este o lege speciala care deroga de la prevederile legii generale ( Codul Civil) in privinta mandatului.

Adrian2024 a scris:

Va multumeac dar sincer si imi cer scuze, nu inteleg exact ce incercati sa mi souneti. Ati putea va rog, fi mai clar?
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Prin norma specială se poate deroga de la norma generală, însă în limitele determinate expres de aceasta.

Va multumeac dar sincer si imi cer scuze, nu inteleg exact ce incercati sa mi souneti. Ati putea va rog, fi mai clar?
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Prin norma specială se poate deroga de la norma generală, însă în limitele determinate expres de aceasta.

Va multumesc. Totusi sint nelamurit pentru ca tatal a specificat expres in procura ca este valabila pe timp nelimitat. In acest caz nu are Codul Civil intiietate si face ca acest act sa fie valabil pentru perioada specificata, adica fara limita de timp, si nu cum arbitrar doresc cei de la Casa De Pensii?. Multumesc
Cu privire la ordinul 214/2012 pentru aplicare legii 263/2010 privind procura speciala utilizata in sistemul de pensii. Tatal meu are 97 de ani si a facut o procura in care se specifica expres ca este fara limita de timp. In ordin se spune ca acest tip de procuri sint valabile doar 18 luni. Casa de Pensii cere o procura noua dupa cele 18 luni. Dar Procura este fara limita de timp. Casa de Pensii nu poate arbitrar sa limiteze durata unei procuri speciale. Cine are dreptate? Multumesc