avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel V.

Activitate Gabriel V.

Va multumesc frumos.

Cornel Vasile a scris:

Nu este asa .. perioada eligibila pentru CCC este de cel puțin 12 luni în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

1. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.

2. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului au fost realizate venituri supuse impozitului pe venit numai in alte state membre ale Uniunii Europene (UE), Spaţiului Economic European (SEE) sau Elveţia ,atunci nu se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului în România.

Am inteles, dar avand pre-settle status in UK, fiind stabilit in Anglia inainte de Brexit, asta inseamna ca sunt considerat cetatean al UE in aceasta tara.
Chiar si asa, dupa cum am zis, din ce am inteles eu, as fi totusi eligibil la niste banuti chiar daca nu am lucrat in Romania in ultimele 12 luni.
Va rog lamuriti-ma.

Cornel Vasile a scris:

Ultimii doi ani inseamna 2022 -2024..perioada in care UK nu mai era in UE.

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere a copilului daca am lucrat in Anglia din octombrie 2019 (inca UK era in UE) si pana in prezent. As vrea sa ma intorc in tara si nu stiu daca sunt eligibil pentru acesti bani. O doamna de la AJPIS Brasov mi-a spus ca nu as fi eligibil ca nu am lucrat in tara dar din ce am inteles eu de prin lege nu este adevarat. Din cate am inteles eu conform legii as fi eligibil la 85% din veniturile din ultimele 12 luni lucrate.
Nu stiu pe cine sa mai intreb...