avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate Cinesice@$

Activitate Cinesice@$

Multumesc mult...dar ati luat în calcul faptul ca eu și fratele nu am facut declatatii de acceptare a mostenirii in termenul legal de 1 an de la decese...singurul care a acceptat moștenirea prin declaratie notariala.....
a fost fiul meu...in ambele testamente...bunica și mătușa.
.fiind instituit legatar univeral...?!

gi-jane2 a scris:

Da, pt ca mosteneste prin testament doar acel apartament.
Ce va rămâne de la părinți ( va participa și băiatul care mosteneste casa și de la bunic)și ce mai rămâne de la sora, veti imparti egal cu fratele, veti dezbate cu acesta succesiunea părinților și a surorii în ordinea deceselor.

Prin testament sora mea lasa întreaga sa avere mobila și imobila...si il instituie legatar universal ....pe fiul meu( nepotul acesteia)...

raluk0207 a scris:

Depinde cum suna testamentul lăsat de soră.
Dacă este universal ("las toate bunurile mele, mobile și imobile, nepotului meu, X), trebuie dezbătută întâi succesiunea după părinți, pentru ca masa succesorala dupa soră sa cuprindă tot. Și apartamentul ei și cota moștenită de la părinți.
Când fiul dvs va dezbate succesiunea după mătușa, sa dobândească tot ce a avut aceasta.

Dacă testamentul este cu titlu particular (adica i-a lăsat nepotului, in mod expres, doar apartamentul ei), nepotului va dobândi apartamentul, iar pentru restul bunurilor surorii, moștenirea va fi legala și se va împărți intre cei 2 frati în viață.

Dar cât timp masa succesorala a surorii mele nu are nimic în comun cu cea a părinților...ea având un imobil în alta localitate....pe care l-a lăsat prin testament fiului meu.. ea neavând soț și copii...ar putea fiul meu sa dezbata succesiunea în urma sa... înainte de a deschide succesiunea pt părinții decedați?
Multumesc frumos!

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Se dezbate succesiunea după toți 3, mama, tata, sora, în ordinea decesului și se va tine cont de testament, partea corespunzătoare va trece la fiul dvs, în fiecare caz.
Trebuie sa mergeți la un notar care va face toată procedura și va emite certificatele de moștenitor conform legii.

Răspuns la discuția dezinsectie
Va adresati cu o sesizare scrisa către Presedintele asociatiei de proprietari în temeiul Legii 196/2018 actualizata. Reclamați situatia și anexati chiar și foto cu gandacii din spatiile comune...in termen de 10 zile are obligația de a va răspunde în scris.
Bună seara! Părinții mei au decedat.
Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi frati în viata ...In urma părinților a ramas un apartament coproprietate...ca masa succesorala...Mama a lăsat testament fiului meu ( nepotul sau)....dar tata nu a facut nici un testament.
Sora mea decedata
..la radul ei a lăsat prin testament tot fiului meu locuinta sa .
Vom deschide succesiunea după parinti ....dar mentionez ca niciunul dintre noi doi frati nu am facut declaratii de acceptare a mostenirii in termenul de 1 an prevazut de lege...ci doar fiul meu care avea testament lasat de bunica sa...
..întrebare 1... se poate dezbate succesiunea pt ambii sau e obligatoriu pt fiecare părinte în parte... in ordinea datei decesului ?
Întrebare 2.
..cum se va dezbate succesiunea după parinti....daca sora mea decedata a lăsat la randul ei testament fiului meu...acesta poate veni sa o reprezinte pe sora mea la succesiunea mamei in virtutea testamentului ?
Multumesc anticipat!