CHKa a scris:
Stimata @Fivii , nu sunteti singura care nu a primit decizia de pensionare pe noua lege , sunt multe mii de cazuri , dar o veti primi . Intrebati la posta , poate nu ati fost acasa si e la ei . Daca nu , intrebati la Casa de Pensii locala daca s-a emis deja , sau inca nu . Daca v-ati pensionat in 2016 , ati avut un indice de corectie de 1,09 , adica pensia care v-a reiesit din contributia dvs. pentru pensie a fost marita cu 9% . Legea 360/2023 a eleminat acel indice de corectie - deci , ati pierdut acei 9% - , dar ati primit un punct de stabilitate pentru cei 2 ani cu care ati depasit stagiul de 25 ani . Cum acel punct de stabilitate inseamna o marire a pensiei cu doar 81 lei , probabil pensia v-a scazut , suma data de acel indice de corectie de 9% era mai mare . Pensia in plata nu v-a fost scazuta , ati primit tot cat ati avut inainte . Aceasta poate fi o explicatie a faptului ca nu vi s-a marit pensia . Mai luati in seama ca scopul acestei legi nu a fost acela de a mari pensiile , ci de a schimba modul de calcul al lor . Unora le-a crescut , altora le-a scazut , dar nimeni nu a incasat mai putin decat anterior .
Dacă, după 27ani de muncă am pensia de 1676lei și nu am drept la mărire??? Mama a 6 copii..?? Am primit ajutor de cele 4 transe pt alimente. Ce să înțeleg?? Din cei 27 ani 5,7luni au fost în gr a2a..22 în învățăm
ântul romanesc..voiam măcar să primesc plicul cu decizia..posta ,nu a primit plicul ..eu sunt în țară, deci acasă și m-ar fi găsit să-l primesc..cum și a soțului a fost distribuit la timp..mulțumesc..